Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση PIH στην ανακοίνωση ΠΦΣ για ΕΤΕΣΤΑ

Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ PIH-ETEΣΤΑ/ΠΦΣ δίνει το παρακάτω email που εστάλη πριν από λίγο σε όλους τους συνεργάτες - όπως αναφέρονται - φαρμακοποιούς που είχαν συνάψει σύμβαση με την ΕΤΕΣΤΑ.

Ο ΠΦΣ από την μεριά του μας ενημέρωσε λίγες μέρες πριν ότι η συνεργασία ΕΤΕΣΤΑ-PIH έχει λήξει και καλεί τους φαρμακοποιούς να λήξουν επίσης την συνεργασία μαζί της. (διαβάστε ανακοίνωση του προέδρου και αντιπροέδρου του ΠΦΣ

Η PIH στην επιστολή της αναφέρει πως «δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία στη μεταξύ μας συνεργασία».

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή προς φαρμακοποιούς-συνεργάτες:


Αγαπητέ Συνεργάτη,

Αναφορικά με την πρόσφατη δημοσίευση της απόφασης του ΔΣ της ΕΤΕΣΤΑ όπου διατυπώνεται η επιθυμία της να αποχωρήσει από την PIH, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη θέση της PIH ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία στη μεταξύ μας συνεργασία.

Διαφωνώντας, αλλά και σεβόμενοι τους λόγους που έκαναν την ΕΤΕΣΤΑ ή τον ΠΦΣ να πάρει την απόφαση να μεταβιβάσει τις μετοχές της, θέλουμε σε αυτή την επικοινωνία να μείνουμε στην ουσία της συνεργασίας με σας και να σας διαβεβαιώσουμε, ότι ανεξάρτητα με την απόφαση της ΕΤΕΣΤΑ να αποχωρήσει από την PIH, η εταιρία μας σέβεται και θα εξακολουθήσει να σέβεται και να τιμά τη συμφωνία μαζί σας, όσο αυτό αποτελεί επιθυμία σας.

Και όχι μόνο αυτό αλλά έχουμε την πεποίθηση, ότι η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι ακόμη μεγαλύτερα, καθώς η δραστηριότητα αξιοποίησης των δεδομένων αναπτύσσεται συνεχώς.

Συγκεκριμένα:

-Στις 23/12/2015 στείλαμε ηλεκτρονική επικοινωνία προς τους δικαιούχους φαρμακοποιούς σχετικά με το ποσό που τους αναλογεί ως ποσοστό από τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρίας που προέκυψαν από το πρώτο πιλοτικό διάστημα λειτουργίας (1ο εξάμηνο 2015)
- Αντίστοιχα προχωρήσαμε στην πληρωμή του εν λόγω ποσού για τα φαρμακεία των οποίων το τιμολόγιο λάβαμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία προοδευτικά
- Ολοκληρώσαμε τον υπολογισμό και προχωρούμε μέσα στις επόμενες ημέρες στην αντίστοιχη επικοινωνία του ποσού που αντιστοιχεί στο 2ο εξάμηνο του 2015.
- Με το πέρασμα της πιλοτικής φάσης και σύμφωνα με συνεχιζόμενη διεύρυνση της δραστηριότητας μας, εκτιμούμε ότι ο μέσος όρος του διανεμόμενου ποσού ανά φαρμακείο για το 1ο εξάμηνο του 2016 θα είναι άνω των €150, και αναμένουμε σταθερή αύξηση για το 2ο εξάμηνο του 2016 και μετά.
- Δημιουργούμε μία σειρά από εργαλεία που απευθύνονται στους συνεργαζόμενους φαρμακοποιούς και συνίστανται σε συγκριτικά στοιχεία του κάθε φαρμακείου σε σχέση με την αγορά του. Η διάθεση των εργαλείων θα αρχίσει τον Μάρτιο.


Η πολιτική της εταιρίας μας σας είναι γνωστή και δεν διαφοροποιείται μετά την απόφαση της ΕΤΕΣΤΑ. Η θέση της εταιρίας μας ήταν από την αρχή και εξακολουθεί να είναι ότι τα δεδομένα που παράγετε αποτελούν δικό σας στοιχείο και η συμβολή σας στην επεξεργασία τους και η συμμετοχή στο αποτέλεσμα δικό σας δικαίωμα. Ομως, η αξία των δεδομένων συνίσταται αφενός στην συγκέντρωση αυτών των δεδομένων από όσο το δυνατόν περισσότερα φαρμακεία και αφετέρου στις δυνατότητες ανάλυσης αυτων με τρόπο που να δημιουργούνται έσοδα από την αξιοποίησή τους. Αυτό κάνει η PIH.

Ένα σημαντικό μέρος από τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρίας διανέμεται απ’ ευθείας σε σας. Είναι το δικό σας έσοδο από τη δική σας, του καθενός, δραστηριότητα. Και αυτό έχομε την πεποίθηση, ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντά σας, του κλάδου, αλλά και τη δημόσια υγεία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία είμαστε στην διάθεσή σας.

Pharmacy Insights Hellas ΑΕ
Τζιραίων 4 · Αθήνα, Αθήνα 11742
Τηλέφωνο: 211 4112429
Email: pharmacy@pharmacyinsights.gr