Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Capital.gr: «Ούτε οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν τον Ιανουάριο!»

Σύμφωνα με το capital.gr ζητήθηκαν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι πληρωμές ιδιωτικών κλινικών και μονάδων αιμοκάθαρσης. Ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ούτε οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν το ποσό των 170 εκατομμυρίων που αντιστοιχεί στις συνταγές Ιανουαρίου!


Διαβάστε το ρεπορτάζ του capital.gr:


Και ο ΕΟΠΥΥ "παραδίδει" τα ταμειακά του διαθέσιμα

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, προκειμένου να γίνει η μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Οργανισμού προς την ΤτΕ. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφο με την υπογραφή του γενικού διευθυντή οικονομικών του Υπ. Υγείας Θεόδωρου Κοματά, με το οποίο ζητούνταν και από τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων να ενημερώσουν για τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Λόγω της παραπάνω εξέλιξης, όπως αναφέρουν ιδιώτες πάροχοι, δεν θα πληρωθούν όπως αναμενόταν αυτές τις ημέρες, οι ιδιωτικές κλινικές και οι μονάδες αιμοκάθαρσης. Πρόκειται για οφειλές του μήνα Ιανουαρίου, που ανέρχονται για τις μεν κλινικές στα 28 εκατ. ευρώ και για τις μονάδες στα 6 εκατ. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ούτε οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν, με το ποσό να υπολογίζεται στα 170 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, μετά το έγγραφο που εστάλη στα δημόσια νοσοκομεία για τα ταμειακά τους διαθέσιμα έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που έγινε η κοινοποίηση. Όσοι γνωρίζουν καλά το χώρο των νοσοκομείων σημειώνουν πως το έγγραφο θα έπρεπε να είχε σταλεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και όχι από το γενικό διευθυντή οικονομικών του υπουργείου, ο οποίος δεν έχει τη δικαιοδοσία να δίνει εντολές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.