Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Το Hellas PHARM 2016 "ανοίγει" τις πύλες του το Σάββατο 2 Απριλίου

Με κεντρικό μήνυμα «Φαρμακείο 2016: διεκδικώντας το αυτονόητο σε μια νέα Ευρώπη της ισότητας & της ισονομίας» θα πραγματοποιηθεί το Hellas PHARM 2016, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στις 2 και 3 Απριλίου 2016 στο Helexpo Maroussi, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι συμμετέχοντες στις εργασίες του Hellas PHARM, είτε ως ομιλητές, είτε ως σύνεδροι, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του φαρμάκου και της φαρμακευτικής αγοράς, όπως αυτές διαμορφώνονται στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Η ευρωπαϊκή μετάλλαξη του Hellas PHARM», το Σάββατο 2 Απριλίου στις 13:30 στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα.

Ενδεικτικά, θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν είναι:
  • Πολιτική Υγείας και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
  • Τις προτάσεις τους για το επίμαχο θέμα της πολιτικής υγείας και της ΠΦΥ, στο πλαίσιο μιας νέας Ευρώπης της ισότητας και της ισονομίας θα καταθέσουν εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων. Την ευρωπαϊκή διάσταση στο θέμα θα δώσει ο πρόεδρος της PGEU κ. Jan Smits.
  • Ευρωπαϊκά πρότυπα για τα φάρμακα και τα φαρμακεία
  • Οι όροι λειτουργίας των φαρμακείων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις εθνικές ιδιαιτερότητες, οι υπηρεσίες από το φαρμακείο, καθώς και η διαχείριση της φαρμακοθεραπείας, είναι θέματα που θα συζητηθούν σε αυτό το στρογγυλό τραπέζι.
  • ΜΥΣΥΦΑ και ασφάλεια στη δημόσια υγεία, σε Ελλάδα και Ευρώπη
  • Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και του ΕΟΦ, του Συνδέσμου ΕΦΕΧ και του ΠΦΣ, καθώς και ο πρόεδρος της PGEU κ. Jan Smits, θα «καθίσουν» στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ στην Ελλάδα, μέσα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Φέτος στο Hellas PHARM, οι φαρμακοποιοί συναντούν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και προσφέρουν είδη ανάγκης στους πρόσφυγες.

Οι φαρμακοποιοί έχουν στη φύση τους να φροντίζουν, να βοηθούν και να προσφέρουν και στην προσφυγική κρίση, η οποία εκδηλώθηκε σε μία περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης, η αλληλεγγύη πρέπει να είναι συλλογική και έμπρακτη.
Γι' αυτό τον λόγο στο Hellas Pharm οι φαρμακοποιοί της Ελλάδας προσφέρουν βοήθεια, μαζεύοντας είδη ανάγκης για εκείνους που τα έχουν ανάγκη.


Για να δείτε τη λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης, πατήστε εδώ.