Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Δηλώσεις Απ.Βαλτά που αποτέλεσαν την αφορμή για τη Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάλλη

«Ψήφισα Λευκό στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου επί της προτάσεως για παραπομπή του κ. Πάλλη στο πειθαρχικό όργανο του Συλλόγου μας, καθώς εκτιμώ πως δεν λειτούργησε ως φαρμακοποιός αλλά σε απόλυτη πειθαρχία προς τις εντολές του πρωθυπουργού και της ομάδας  του για την εφαρμογή του σχεδίου των δανειστών, που επέβαλαν μέτρα εξαθλίωσης σε βάρος του κλάδου μας, αλλά και κάθε άλλου ελευθέρου επαγγελματία που θα κληθεί να επωμιστεί δυσβάστακτες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές μετά από έξι χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης.

 Ο κ. Πάλλης λειτούργησε ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υπερψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει και φτωχοποιει τους μικρομεσαίους που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας.





Είναι το νομοσχέδιο από το οποίο εκτοξεύονται στα ύψη οι ασφαλιστικές εισφορές κάνοντας ακόμα πιο δυσβάστακτη τη φορολογία και μειώνοντας ταυτόχρονα, τις συντάξεις και το επικουρικό, ενώ φτάνουν στο σημείο να καταργήσουν το ΕΚΑΣ, αυτό το βασικό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που συμβάλει στο να κρατηθούν όρθιοι και αξιοπρεπείς οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Αν ο κ. Πάλλης λειτουργούσε ως φαρμακοποιός, όφειλε να γνωρίζει πως οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ έχουν μειωμένη συμμέτοχη στα φάρμακα και αυτή είναι μια κρίσιμη παράμετρος για τα χαμηλά εισοδήματα, καθώς μετά την κατάργηση του δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους.

Με αυτή τη στάση του λοιπόν ο κ. Πάλλης εγώ λέω πως δεν λειτούργησε ως φαρμακοποιός, αλλά ως βουλευτής που έβαλε το συμφέρον του κόμματος του πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας που δοκιμάζεται.

Ψήφισα λοιπόν λευκό στη συνεδρίαση της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς πιστεύω πως ο κ . Πάλλης πρέπει να κριθεί πολιτικά ως βουλευτής για τη στάση του από τις κοινωνίες των τριών νησιών του νομού μας και όχι ως φαρμακοποιός.


Αν λειτουργούσε σαν φαρμακοποιός θα έπρεπε εδώ και καιρό να βρισκόταν μαζί με τον κλάδο του στους δρόμους και στις διαδηλώσεις, εκεί που βρέθηκε το σύνολο των επαγγελματιών του τόπου και της πατρίδας μας, όπου διεκδικήσαμε το αυτονόητο, να συνεχίσουμε να ασκούμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα και όχι να μας θέσουν σε κατάσταση διωγμού επιδιώκοντας εναλλακτικά («για το καλό μας!») να μας μετατρέψουν σε υπαλλήλους των μεγάλων συμφερόντων και των πολυεθνικών»

Aπ.Βαλτάς