Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Νέο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας

Ένα νέο ενέσιμο φάρμακο που ήδη χρησιμοποιείται για το σακχαρώδη διαβήτη πήρε έγκριση από τον FDA, αλλά ακόμη όχι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας ΑΠΘ και διευθυντή του Κέντρου Υπέρτασης της Γ παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Βασίλειο Κώτση, πρόκειται για την ουσία λιραγλουτίδη, η οποία χορηγείται με μία ένεση την εβδομάδα.

Ωστόσο, κυρίως απευθύνεται σε....


.... άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία, που συνοδεύεται και από άλλες νοσηρότητες. Άλλωστε, όπως είπε από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ, διευθυντής της Β' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ Αστέριος Καραγιάννης, από τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια κανένα δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, ενώ κάποια αποσύρθηκαν εξαιτίας παρενεργειών.

«Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι όσοι χάνουν βάρος με φάρμακα, γρήγορα ξαναπαίρνουν τα κιλά. Ο μόνος τρόπος για σταθερό σωματικό βάρος έχει αποδειχθεί ότι είναι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ