Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ στελεχώνουν εθελοντικά επτά Κέντρα Υγείας της Β. Ελλάδας

«Διακοπές» σε Κέντρα Υγείας θα κάνουν φέτος, από τις 4 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου, φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 100 φοιτητές Ιατρικής αποφάσισαν να στελεχώσουν εθελοντικά, επί επτά εβδομάδες, επτά Κέντρα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, και να συνδράμουν στο απαιτητικό έργο των γιατρών στις περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος» του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), οι φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ που....


.... βρίσκονται στα μεγαλύτερα έτη των σπουδών τους, θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με περιστατικά που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αργότερα, ως μελλοντικοί ιατροί, να έρθουν σε επαφή με την καθημερινή κλινική πράξη σε έναν χώρο διαφορετικό από την πανεπιστημιακή κλινική και να βελτιώσουν τις κλινικές δεξιότητές τους.

Τα Κέντρα Υγείας τα οποία θα υποστηρίξουν οι φοιτητές είναι τα εξής: Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, Κέντρο Υγείας Μουδανιών, Κέντρο Υγείας Ασπροβάλτας και Κέντρο Υγείας Αριδαίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φοιτητής Ιατρικής και μέλος της ΕΕΦΙΕ Γιώργιος Λαλές, αυτό το πρόγραμμα επί σειρά ετών και πέρυσι μετείχαν 70-80 φοιτητές, οι οποίοι στελέχωσαν πέντε Κέντρα Υγείας. «Οι φοιτητές, είτε φιλοξενούνται στο Κέντρο Υγείας, είτε μένουν στα σπίτια τους, εφόσον έχουν σπίτι στις συγκεκριμένες περιοχές. Κάθε εβδομάδα δύο διαφορετικοί φοιτητές πηγαίνουν επί 7-8 ώρες την ημέρα στα Κέντρα Υγείας, παρακολουθούν και παρέχουν εθελοντικά υπηρεσίες”, πρόσθεσε ο Γιώργος Λαλές, ο οποίος θα συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.

«Πήγα πέρυσι για πρώτη φορά και ήταν μία μοναδική εμπειρία. Ο φόρτος εργασίας των γιατρών ήταν αυξημένος και είχα την ευκαιρία να δω περιστατικά που είχα ξαναδεί και να δω τι αντιμετωπίζουν οι γιατροί. Επίσης, απέκτησα εμπειρία σε κάποια πράγματα που ένιωθα ότι υστερούσα, π.χ. έκανα ενέσεις και αιμοληψίες» τόνισε η τεταρτοετής φοιτήτρια Ιατρικής Ιωάννα Παπαγιουβάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ