Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Δελτίο τύπου ΦΣΑΧ για ΜΥΣυΦα-Ιδιοκτησιακό

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας καταδικάζει απερίφραστα την πολιτικά μεταλλαγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία παραχωρεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο με συνεχόμενες υπουργικές αποφάσεις την ιδιοκτησία του αυτοαπασχολούμενου Έλληνα φαρμακοποιού, εξομοιώνοντας πανεπιστημιακό πτυχίο με χρήμα. Δεν καταπατά απλώς την όποια ιδεολογία της, αλλοιώνει πολιτισμικά, ηθικά αλλά και πολιτικά την επιστημονικότητα μας. Φυσικά, αυτό γίνεται ενόψει της νέας τάξης Ευρωπαϊκών πραγμάτων, στην οποία οι ανανήψαντες ‘’σύντροφοι’’ των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν πέσει με τα ‘’τέσσερα’’, ακολουθώντας το σίγουρο δρόμο των προηγουμένων δήθεν αντιστασιακών κυβερνήσεων.
 


 
Στο ζήτημα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλείνοντας το μάτι στους φαρμακοβιομήχανους προετοιμάζεται από τώρα για τις υπέρογκες αυξήσεις που θα ξεκινήσουν στα ΜΥΣΗΦΑ από 01.01.2017 εντός του φαρμακείου, για να έρθουν μετά οι υπεραγορές να τα πουλήσουν δήθεν φθηνότερα εν ονόματι του ανταγωνισμού, ο οποίος θα έχει απαλλαγεί από την υποχρεωτική κρατική διατίμηση. Το πείραμα ξεκινά σήμερα με τα λεγόμενα ΓΕΔΙΦΑ τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ευρηματικότατα ‘’αποφαρμακοποιήσε’’ μετατρέποντας τα από φάρμακα, σε δήθεν ακίνδυνα προϊόντα γενικής χρήσης, ανοίγοντας φυσικά νέους ορίζοντες τόσο στη φαρμακολογία, όσο και στην ιατρική γενικότερα.

Οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, όσες χιλιάδες και αν βρίσκονται όρθιοι, έχουν όση καλή μνήμη χρειάζεται και υπομονή, ώστε την κατάλληλη στιγμή να αποτελέσουν τέτοιας ποιότητας εκλογικά κέντρα που θα επαναφέρουν τους ‘’συντρόφους’’ των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκεί ακριβώς που βρίσκονταν σε λαϊκή απήχηση πριν από το 2012.


Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ         ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ