Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Επιστολή-απάντηση ΦΣ Δωδεκανήσου σε δημοσίευμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦ.ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΣ 08-06-2016

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να μείνει μακριά από ανούσιες και στείρες συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις που μόνο ζημιά προκαλούν στον κλάδο όπως μαρτυρά και η πορεία του τα τελευταία χρόνια.

Στη λογική αυτή δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με την συντακτική ομάδα του PHARMA TEAM, πολύ περισσότερο όταν όλοι μας στον Σύλλογο γνωρίζουμε τον γραφικό τοπικό ανταποκριτή που τόσα προβλήματα μας προκαλεί με τα λόγια και τις πράξεις του. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στο τελευταίο πόνημα που αναρτήθηκε χτες με τίτλο «ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ…ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΤΤΙΚΗ»
 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας: 
 




 1) Η εκδήλωση που έγινε το πρωί της Παρασκευής και στην οποία συνολικά παραβρέθηκαν σύμφωνα με στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πάνω από 1000 παιδιά δημοτικού, ήταν η κορύφωση μιας διαδικασίας βιωματικής εκπαίδευσης που ξεκίνησε και προγραμματίστηκε εδώ και τέσσερις μήνες, είμαστε δε  ευτυχείς που συντονίσαμε φορείς όπως ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων, ο Σύλλογος Γεωπόνων Δωδεκανήσου, η 95ΑΔΤΕ, το Σωματείο Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης «ΚΟΛΟΣΣΟΣ», οι εταιρείες λεωφορείων ΚΤΕΛ και ΡΟΔΑ, την εταιρεία Κασέρης Καθαρισμοί Εκμετάλλευση Χημικών Τουαλετών, το Pane di Capo. Αν κάποιοι υποτιμητικά αναφέρονται σε bazaar αρωματικών φυτών απλά υποτιμούν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και την επιστήμη τους.

2) Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) της περιοχής για την αγορά ειδικού αυτοκινήτου για τις ανάγκες τους, μέσα από μια επίπονη διαδικασία συμμετοχής μαθητών στο φύτεμα, ανάπτυξης φαρμακευτικών φυτών σε συνεργασία με το Παν/μιο Αθηνών υπό την καθοδήγηση της κας Χήνου και παρουσίασης αυτών από τα ίδια τα παιδιά την ημέρα περιβάλλοντος - καθορισμένη εδώ και μήνες για τους κακόπιστους.

3) Δεν καπηλεύτηκε κανείς την εκδήλωση, ούτε στηρίχτηκε σε χορηγούς αλλά μόνο στην ανιδιοτελή προσπάθεια αυτών που πίστεψαν στην ιδέα και την υλοποίησαν.

4) Τις εκδηλώσεις αυτές τίμησαν και σφράγισαν με την παρουσία τους τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ (στο εκπαιδευτικό κομμάτι συμμετείχε και το τμήμα φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ).

5) Αντί να επαινέσετε την παρουσία του εδώ, μίζερα σκεπτόμενοι βρήκατε αφορμή να τον στηλιτεύσετε για θέματα που η δίκη σας αδράνεια, η επικίνδυνη και εξοργιστική αδιαφορία όταν ασκούσατε εξουσία δημιούργησε - ωράριο, κατάργηση πειθαρχικών, όλα τα ανοικτά μέτωπα.

6) Τέλος να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, ότι τα φαρμακεία μας βρίσκονται σε σύμπλεγμα νησιών και οι φαρμακοποιοί ειδοποιήθηκαν για την συνάντηση αυτή στην οποία ο συντάκτης αναφέρεται, λίγες ώρες πριν και 40 μέλη τίμησαν με την παρουσία τους αν και ήταν ιδιαίτερα χαλαρή -χωρίς καμία κινητοποίηση- έχουμε δε την δυνατότητα και την οργάνωση να πετυχαίνουμε πολλά και να είμαστε αποτελεσματικοί στα καθήκοντά μας και στις δράσεις που κάνουμε και στις οποίες σκόπιμα δεν αναφερόμαστε ούτε διαφημίζουμε.

7) Εμείς σαν καλοί οικοδεσπότες να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά για την εδώ παρουσία τους τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΠΦΣ, να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου την ίδια μέρα και να ζητήσουμε την κατανόηση των φαρμακοποιών του λεκανοπεδίου για την απουσία του προέδρου από την Γενική Συνέλευση.

8) Ξεκινήσατε νωρίς τον προεκλογικό αγώνα, δικαίωμα σας αλλά μην χρησιμοποιείτε τα Δωδεκάνησα, και τις δράσεις του συλλόγου μας για να πετύχετε αυτά που έχετε κατά νου.

9) Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε γιατί και φωνή έχουμε και έργο να επιδείξουμε.



ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Σ.Δ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΟΥΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ               ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ