Στο καινούριο αυτό δελτίο τιμών φαρμάκων θα συμπεριληφθούν όλα τα νέα προϊόντα για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήσεις τιμολόγησης μέχρι το τέλος Μαΐου.
Έτσι, οι φαρμακευτικές έχουν τώρα προθεσμία ως τις 17 Ιουνίου, να στείλουν τα στοιχεία των προϊόντων για τα οποία έχουν ζητήσει τιμή.
  


Η αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΦ, δήλωσε ότι για τον υπολογισμό της τιμής θα ληφθεί υπόψιν η ισοτιμία της 1ης Ιουνίου 2016.
 
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ έχει ως εξής:
 
"Στα πλαίσια της διαδικασίας τιμολόγησης νέων φαρμακευτικών προϊόντων (προϊόντα αναφοράς, γενόσημα, υβριδικά), για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήματα, παρακαλούνται οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας αυτών να αποστείλουν μέχρι και τις 17-06-2016 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: pricelist_newdrugs@eof.gr τα επικαιροποιημένα  φύλλα έρευνας- δηλώσεις στοιχείων και τιμών των προϊόντων αναφοράς (σε αρχείο PDF) για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήσεις τιμολόγησης έως και 31-05-2016, λαμβάνοντας υπόψη ως ημερομηνία συναλλαγματικής ισοτιμίας και δεδομένων τιμών την 1η Ιουνίου 2016.
 
Στη λίστα τιμολόγησης νέων φαρμακευτικών προϊόντων θα συμπεριληφθούν μόνο τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί έως και την 31η Μαΐου 2016 και είναι πλήρη".
Αναμονή για τη γενική ανακοστολόγηση
 
Στο μεταξύ σε ότι αφορά τη δημοσίευση του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων με την γενική ανακοστολόγηση, άγνωστο παραμένει ακόμη πότε θα υπογραφεί η σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, όπως επίσης και από πότε θα ισχύσουν οι νέες τιμές για κάθε ένα κλάδο ξεχωριστά, δηλαδή τις φαρμακευτικές, το χονδρεμπόριο (φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς φαρμακοποιών) και φαρμακεία.

πηγή: healthmag