Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο Βαρνάβας (ξανα) ειρωνεύεται τους φαρμακοποιούς, αυτή τη φορά για το «νερό για βρέφη»

Ο συγκεκριμένος κύριος έχει καταφερθεί ουκ ολίγες φορές κατά των φαρμακοποιών, οπότε δε μας εξέπληξε και πολύ που μας κατηγόρησε για άλλη μια φορά, με αφορμή τώρα το «νερό για βρέφη».

Διαβάστε τι γράφει το ygeia360.gr:







Με ένα αρκούντως δηκτικό σχόλιο αντιμετωπίζει την Τετάρτη 17 Αυγούστου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας την είδηση, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός διέταξε τους φαρμακοποιούς να αποσύρουν από τα ράφια των φαρμακείων της χώρας προϊόν το οποίο έφερε την ένδειξη... "νερό για παιδιά".

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση στην σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr:

"Κυκλοφορούν δεκάδες αγύρτες στην ελληνική κοινωνία. Από τον αλήστου μνήμης Καματερό μέχρι τους κομπογιαννίτες που πουλούν θαυματουργά κομποσκοίνια. Είναι όμως πρώτη φορά που οι φαρμακοποιοί βάζουν στα φαρμακεία τους ένα προϊόν τέτοιας κατηγορίας, το οποίο δεν διαθέτει καμιά επιστημονική τεκμηρίωση. Όταν ένας επιστημονικός κλάδος δεν προσπαθεί να συγκρατήσει τα μέλη του που επιδίδονται σε αντιποίηση επαγγέλματος χορηγώντας φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού, όταν γεμίζουν τα φαρμακεία με είδη ένδυσης και υπόδησης, ήταν βέβαιο ότι θα έφταναν κάποια στιγμή στο σημείο να εμπορεύονται και νερά για βρέφη".