Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥ.ΦΑ.Κ: 4η Εκπαιδευτική Διημερίδα- Στηρίζουμε τον φαρμακοποιό-μέλος προς όφελος του κοινού!

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η 4η Εκπαιδευτική Διημερίδα «Το Φαρμακείο στην Υγεία και την Ομορφιά ‘‘Παρόν και Μέλλον’’ που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σκοπός της διημερίδας υπήρξε η εκπαίδευση του φαρμακοποιού σε θέματα οικονομικής διοίκησης και μάρκετινγκ του ελληνικού φαρμακείου, παρέχοντας χρήσιμα και σύγχρονα εργαλεία για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ενίσχυσης του ρόλου του, η ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας και πρόληψης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και την Περιφέρεια Κρήτης , και η επαφή των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Φαρμακείο με το κοινό !
Το παρόν στη διημερίδα έδωσαν πάνω από 500 σύμβουλοι υγείας (Γιατροί , Φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείων ) παρακολουθώντας ομιλίες διακεκριμένων καθηγητών, σεμινάρια και στρογγυλά τραπέζια με αξιόλογους ομιλητές και συντονιστές από το χώρο του φαρμακευτικού κόσμου, του μάρκετινγκ και της διοίκησης.







Τη διημερίδα άνοιξε με μεγάλη συμμετοχή ο κος Γιάννης Πολλάλης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ένα σεμινάριο που αφορούσε τόσο στην εμπορική όσο και την οικονομική διαχείριση του φαρμακείου.  Παρέθεσε στρατηγικές μάρκετινγκ εντός του χώρου του φαρμακείου, αλλά κι εκτός (διαδικτυακά) με απώτερο στόχο την ανάπτυξη των πωλήσεων. Ανέλυσε επίσης τις βασικές, αλλά απαραίτητες οικονομικές γνώσεις καθώς και πρακτικές μεθόδους οικονομικής διαχείρισης του σύγχρονου ελληνικού φαρμακείου.
Μεταξύ άλλων ιδιαίτερη συμμετοχή είχε και η ομιλία του κου Δημήτρη Κούβελα, καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα την «Αντιμετώπιση του Πόνου στην Καθημερινότητα των Ασθενών: Ο Ρόλος του Φαρμακοποιού».
Μεγάλο επίσης ενδιαφέρον σημείωσε το στρογγυλό τραπέζι" Το φάρμακο παρόν και μέλλον " στο οποίο συμμετείχαν :
·         Κωνσταντίνος Λουράντος, Πρόεδρος ΠΦΣ
·         Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ
·         Βασίλης Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΕΦ
·         Βασίλης Σερέτης, Πρόεδρος ΕΦΕΧ
·         Κώστας Κοκοκιός, Μέλος ΟΣΦΕ
·         Αποστόλης Γενετζάκης, Πρόεδρος ΣΥΦΑΚ
·         Ειρήνη Μαρκάκη, Πρόεδρος ΠΣΦ
Συντονιστής : Δημήτρης Αλιμπέρτης, Γενικός Διευθυντής ΣΥΦΑΚ
Να τονιστεί ότι παράλληλα με τη διεξαγωγή της διημερίδας στο Ατλαντίς πραγματοποιούνταν για το κοινό εκδηλώσεις για την προαγωγή της ψυχικής, σωματικής υγείας, αλλά και ευεξίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Ελευθερίας λειτούργησε εκθεσιακός χώρος με περισσότερους από είκοσι (20) εκθέτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμακείου, διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα, εκπτωτικά κουπόνια και προσφέροντας συμβουλές ομορφιάς και ευεξίας.
Το παρών έδωσαν και οι κινητές μονάδες υγείας της Περιφέρειας Κρήτης παρέχοντας δωρεάν εξέταση σε παιδοοδοντίατρο, κλείνοντας ραντεβού για δωρεάν μαστογραφία και προτρέποντας στην εθελούσια αιμοδοσία.
Παιδικός τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός πραγματοποίησε δράσεις για τα παιδιά και πλαισίωσε τον χώρο με τις μουσικές του επιλογές.
Μακριά από τα χρώματα και τους ήχους της Πλατείας Ελευθερίας, στο κινηματοθέατρο ASTORIA
 ο ΣΥΦΑΚ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου διοργάνωσε ομιλίες για το κοινό προσεγγίζοντας ιατρικά θέματα που απασχολούν καθημερινά δεκάδες ασθενείς. Σύμβουλοι υγείας μίλησαν για το σακχαρώδη διαβήτη, την οστεοπόρωση, τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, την παχυσαρκία και το στρες παρέχοντας συμβουλές όχι μόνο ιατρικού περιεχομένου, αλλά και ψυχολογικής στήριξης, όπως και διατροφής.
Η 4η Διημερίδα του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων αγκαλιάστηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο από τους φορείς του ιατρικού – φαρμακευτικού κόσμου, όσο και από το κοινό – καταναλωτές και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε όλους .  
Ο ΣΥΦΑΚ δίνει την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην τοπική κοινωνία και να στηρίζει τον φαρμακοποιό - μέλος του προς όφελος του κοινού !!!