Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Διαφήμιση μετρητή σακχάρου στο ραδιόφωνο για αγορά απευθείας από εταιρεία (ηχητικό)

Παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες του ΠΦΣ και προς την εταιρεία και προς το Υπουργείο Υγείας, η Abbott προχώρησε και σε ραδιοφωνική διαφήμιση του προϊόντος της που αφορά μέτρηση σακχάρου προτρέποντας τους ενδιαφερόμενους να τηλεφωνήσουν απευθείας στο τηλεφωνικό της κέντρο για να προμηθευτούν το προϊόν παρακάμπτοντας το φαρμακείο.

Έτσι λοιπόν στην πρωινή εκπομπή με ραδιοφωνικό παραγωγό τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, ο ίδιος προέτρεπε τους ακροατές του να τηλεφωνήσουν απευθείας στην εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο παρακάμπτεται εντελώς το ελληνικό φαρμακείο, που ήταν ο μοναδικός ως τώρα τρόπος προμήθειας παρόμοιων προϊόντων.

Ο κ. Λουράντος ως πρόεδρος του ΠΦΣ προέβη σε νέα έντονη διαμαρτυρία αναρωτώμενος αν θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να στηρίζουμε ή όχι πλέον τα υπόλοιπα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας, τα οποία δεν είναι και λίγα...

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Λουράντου:


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του το πρωί διαφήμιζε το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης free style libre προτρέποντας τους ακροατές να απευθυνθούν κατ' ευθείαν σε τηλεφωνο υποστήριξης του προϊόντος της εταιρίας ABBOTT.

Η εν λόγω εταιρία παρά την έγγραφη διαμαρτυρία μας και τις παρεμβάσεις μας για την απόφαση της να διαθέτει αυτο το προϊόν κατ´ ευθείαν στους ενδιαφερόμενους παρακάμπτοντας το φαρμακείο με την αιτιολογία ότι με αυτον τον τροπο ελέγχει καλυτερα την ασφαλή και σωστή χρησιμοποίηση του, σήμερα προχώρησε και στην δια των ΜΜΕ διαφήμιση της απόφασης της αυτής.

Ο κύριος Τραγκας κάνει σωστά τη δουλειά του αλλά η εταιρία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους φαρμακοποιούς α λα καρτ...

Αφού δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει ας της το εξηγήσουμε με άλλο τροπο....

Γιατι θα πρεπει δηλ. για τα υπόλοιπα προϊόντα της οπως πχ τεστ εγκυμοσύνης, βιταμίνες, ΜΗΣΥΦΑ, λοιπά αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη κλπ φάρμακα, οι φαρμακοποιοί να μπορουν να διαθέτουν τα προϊόντα της και για το libre οχι;

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Ακούστε το ηχητικό: