Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Νέες απαγορεύσεις παράλληλων εξαγωγών

Τις προσπάθειες για έλεγχο των ελλείψεων φαρμάκων εντείνει ο ΕΟΦ, προχωρώντας σε επέκταση της απόφασης περί προσωρινής απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών.
 
Όπως αναφέρει η απόφαση της προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Κ. Αντωνίου στον κατάλογο των προσωρινών απαγορευμένων προς παράλληλη εξαγωγή, ενδοκοινοτική διακίνηση και αποθεματοποίηση προστίθενται δύο φάρμακα, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι εμβολιαστικές ανάγκες των ασθενών.


 
“Σε κάθε περίπτωση, η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα από όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, είναι επιβεβλημένη”, ξεκαθαρίζει η κ. Αντωνίου, σε συνέχεια και της συνάντησης της Παρασκευής με ολους τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα (εδώ). Η πρόεδρος του ΕΟΦ προειδοποίησε όλους τους παρευρισκόμενους πως οποιαδήποτε παράβασητου κανονισμού από οποιοδήποτε κρίκο της αλυσίδας επιφέρει ποινές.
 
Άλλωστε, όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση,”η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται”.


πηγή: virus