Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Κ. Λουράντος για κυβέρνηση: «Δεν μαθαίνει ούτε από τα λάθη της ...»

Συνεχίζεται η κυβερνητική τακτική της επιλεκτικής αδιαφορίας στα θεσμικά όργανα του χώρου της Υγείας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζοντας το μνημονιακό έργο των προηγουμένων κυβερνήσεων , αδιαφορεί για τα αλλεπάλληλα αιτήματα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για συνάντηση, διάλογο και επίλυση των πολλών και συσσωρευμένων προβλημάτων στον χώρο της υγείας.

Αντιθέτως προωθεί σχέδια νόμου και...


... ψηφίζει νομοσχέδια , εν κρυπτώ, όπως το τελευταίο που «τιμωρεί» τους φοιτητές για τον θάνατο του γονέα – φαρμακοποιού , «πρωτοτυπώντας» για μια ακόμη φορά σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης.


Προφανώς η πολιτική ηγεσία , δεν προλαβαίνει να δει τους φαρμακοποιούς λόγω των πολλών υποχρεώσεων να ... λαμβάνει μέρος σε διοργανώσεις και ταξίδια, μιλώντας για ένα ασθενοκεντρικό σύστημα υγείας και άλλα θεωρητικά.

Το Υπουργείο Υγείας έχει υποχρέωση να ακούσει τους Φαρμακοποιούς που έχουν πληγεί με το πρόσχημα των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας .

Η δε κυβέρνηση ας έχει υπόψη της ενόψει και της λαίλαπας του ασφαλιστικού που έρχεται το νέο χρόνο , ότι τα 11.000 φαρμακεία ή όσα θα έχουν απομείνει , μπορούν να ξαναγίνουν εκλογικά κέντρα!

Γιατί όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν δύναται να διδαχτεί όχι μόνο από τα λάθη των άλλων αλλά ούτε και από τα δικά της.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ