Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πωλείται το ιστορικό φαρμακείο Δρίτσα στο κέντρο του Πειραιά

Του Χρ. Χατζησπύρου

Ολα μαζί έρχονται ανάποδα στον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Μετά την απώλεια της κυβερνητικής θέσης, βλέπει να χάνεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, και η οικογενειακή επιχείρηση, ένα ιστορικό φαρμακείο, στο κέντρο του Πειραιά, δημιούργημα του πατέρα του Απόστολου πριν από 70 χρόνια.

Τον τελευταίο καιρό το φαρμακείο,


...το οποίο στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, δίπλα από το οποίο γίνονται έργα του μετρό, το λειτουργεί η νύφη του υπουργού (έχει παντρευτεί τον αδερφό του). Ο κ. Δρίτσας ήταν ομόρρυθμος εταίρος από το 1972, μέχρι την αποχώρησή του λόγω ασυμβίβαστου.

Η τιμή πώληση της άδειας του φαρμακείου μαζί με τα φάρμακα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της επιχείρησης ξεκινά από τα 60.000 ευρώ. Θέλοντας να μην προκληθεί δημοσιότητα, η οικογένεια δεν έχει βγάλει καν πωλητήριο στο κατάστημα. Ο κύκλος των φαρμακοποιών του Πειραιά το γνωρίζει βέβαια και οι προσφορές είναι αρκετές. 

Οι γνωρίζοντες λένε ότι, παρόλο που ο κ. Δρίτσας είναι νομικός και οι πρώτες του αγάπες είναι η πολιτική και τα δημοτικά του Πειραιά, πονάει με την εξέλιξη του φαρμακείου, που ήταν και σημείο διαχρονικής οικογενειακής αναφοράς...

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ