Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Αυστραλία: Δε γίνονται δεκτά τα μη εμβολιασμένα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς



Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη
Σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα και οι συνέπειές του στη δημόσια Υγεία, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, Malcolm Turnbull, ανακοίνωσε πρόταση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται τα μη εμβολιασμένα παιδιά γίνονται δεκτά σε παιδικούς σταθμούς.
 Με τα σημερινά δεδομένα, στο 93% των παιδιών στην Αυστραλία, γίνονται τα προβλεπόμενα για τη βρεφική και παιδική ηλικία εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για την ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά, αλλά η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει αυτό το ποσοστό στο 95%. Αυτό είναι το επίπεδο που απαιτείται για να σταματήσει η εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών και υπάρξει προστασία των παιδιών που είναι πολύ μικρά ακόμα για να εμβολιαστούν ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.
  
  
 Στις οικογένειες των μη εμβολιασμένων παιδιών δεν παρέχονται κρατικές επιδοτήσεις, από τον Ιανουάριο του 2016 στις πολιτείες της Βικτόρια, της Νέας Νότιας Ουαλίας και  του Queensland. Στις άλλες πολιτείες και περιφέρειες δε γίνονται δεκτά τα μη εμβολιασμένα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια των εξάρσεων των παιδικών ασθενειών.
 Η προτεινόμενη πολιτική βασίζεται στο μοντέλο της Victoria, το οποίο είναι το πιο αυστηρό: Απαιτεί όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς να είναι πλήρως εμβολιασμένα, εκτός αν πρέπει να εξαιρεθούν για ιατρικούς λόγους, για παράδειγμα, λόγω αλλεργίας σε κάποιο εμβόλιο.

Πηγή: dailypharmanews.gr