Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών του ΦΣ Λέσβου: «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, το Σάββατο 4 & την Κυριακή 5 Μαρτίου, το πρώτο από τα τρία Σεμινάρια Πιστοποίησης των φαρμακοποιών και των φαρμακοϋπαλλήλων σε θέματα Πρώτων Βοηθειών με τίτλο: «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ».

Το σεμινάριο πιστοποίησης Πρώτων Βοηθειών διοργανώθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 20 ωρών για κάθε ομάδα και υλοποιήθηκε από πιστοποιημένο εκπαιδευτή του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.




Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να παράσχουν Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής ακεραιότητας του θύματος μέχρι την άφιξη των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης. 

Κατά την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου την πρώτη ημέρα, ο πρόεδρος του ΦΣ Λέσβου κ. Απόστολος Βαλτάς, τόνισε την αναγκαιότητα και τη σημασία διοργάνωσης τέτοιου είδους πιστοποιημένων σεμιναρίων, καθώς τα φαρμακεία αποτελούν χώρους με μεγάλη συχνότητα εμφάνισης και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Ακολούθησαν οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου από τον κ. Ζαχαρή Παναγιώτη πιστοποιημένο εκπαιδευτή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι οι εξής:

-          Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών & Διάσωσης
-          Αντιμετώπιση Τροχαίου Ατυχήματος
-          Βασική Υποστήριξη Ζωής (Ενήλικες, Παιδιά & Βρέφη)
-          Αιμορραγίες & Τραύματα
-          Μυοσκελετικές Κακώσεις
-          Προβλήματα από την Έκθεση στο Περιβάλλον
-          Επείγοντα Περιστατικά – Φαρμακείο
-          Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή
-          Εξειδικευμένες Τεχνικές Αναζωογόνησης
-          Αφαίρεση Κράνους Μοτοσικλετιστή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε τρία σαββατοκύριακα του Μαρτίου με την συμμετοχή συνολικά 75 φαρμακοποιών και φαρμακοϋπαλλήλων, σε ομάδες των 25 ατόμων.

                Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συνάδελφο κ. Αυγερινό Αντώνιο, για την πολύτιμη βοήθεια του στην υλοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ