Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΠΦΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΗΣΥΦΑ

Ανεφάρμοστη  και  απαράδεκτη είναι η Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σχετικά με τον τρόπο και την διαδικασία καθορισμού λιανικής τιμής  και διάθεσης για τα ΜΗΣΥΦΑ .

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό υγείας  αλλά και στην παρέμβαση του στην Βουλή, είχε τονίσει ότι δεν είναι δυνατόν  να αναγράφεται η ενδεικτική λιανική τιμή στις συσκευασίες κατά τρόπο αυθαίρετο και αδιευκρίνιστο από τους παραγωγούς.




Με τον τρόπο αυτό οι φαρμακοποιοί εμμέσως δεσμεύονται για τιμές που οι παραγωγοί έχουν αναγράψει ,χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι η χονδρική τιμή.

Από την διατύπωση της Υπουργικής Απόφασης είναι προφανές ότι τα ΜΗΣΥΦΑ θα οδηγηθούν  σε αυξήσεις τιμών, παρά την διαφαινόμενη αγωνία του Υπουργείου να υπάρχει ένας υποτυπώδης έλεγχος μέσω του ΕΟΦ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει την Υπουργική Απόφαση ως επιζήμια για την Δημόσια Υγεία και ζητά εκ νέου συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Παράλληλα δηλώνει για μια ακόμη φορά πως θα δημοσιεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις αυξήσεις στα φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται , για να κατανοήσει ο ελληνικός λαός πως βλέπουν ανταγωνισμό εγχώρια και ξένα συμφέροντα


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ