Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κώστας Λουράντος: Αποκλειστικά στο Iatropedia τι θα πει σήμερα στην Βουλή

Δυναμική παρουσία στην Βουλή εκπροσωπώντας τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας αναμένεται να κάνει σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κώστας Λουράντος.
 
«Συνίσταται» λέει το σχέδιο νόμου «παρατηρητήριο τιμών, στο οποίο υποχρεωτικά θα καταχωρούνται οι τιμές πώλησης των φαρμάκων αυτών»….

Ναι, αλλά το παρατηρητήριο τιμών ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ σύμφωνα με το σχέδιο νόμου… Είναι για … ιδία χρήση!!!

Εν πάσει περιπτώσει, πρέπει να γίνει κατανοητό και σαφές στον Έλληνα ασθενή, ότι ο μοναδικός υπεύθυνος που θα ακριβύνουν τα ΜΗΣΥΦΑ θα είναι η απελευθέρωση της διατίμησής τους !!!

Και αυτό θα το φροντίσουμε!
Όσον αφορά τον έλεγχο της συνταγογράφησης μέσω των φαρμακείων, τι να πω …


 
Φαίνεται πως κατά τους κρατούντες, στους συνταγογράφοντες περιλαμβάνονται και οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι ως … «υπεύθυνοι» πρέπει να τιμωρούνται αν ο ιατρός «κλείδωσε» το φάρμακο, αν ο ασφαλισμένος επέλεξε πρωτότυπο ή αν στο τέλος δεν βγήκαν τα κουκιά στην κυβέρνηση για την αύξηση των γενοσήμων.

Φυσικά είμαι κατά της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου π.χ σε μονοεδρικές περιοχές οι ασφαλισμένοι θα πάνε όλοι στο μοναδικό φαρμακείο της περιοχής τους! Δεν θα περιφέρονται από χωρίον εις χωρίον!!!

Ο ασθενής έρχεται στο φαρμακείο με μια συνταγή, ενημερώνεται κι επιλέγει το σκεύασμα υπογράφοντας για την ενημέρωσή του από τον φαρμακοποιό για το φτηνότερο σκεύασμα καθώς και για την προτίμησή του, αν επιθυμεί ακριβότερο σκεύασμα.

Πώς μπορεί να σταθεί νομικά αλλά και ηθικά η εξομοίωση του εκτελεστή της συνταγής, με τον παραγγέλλοντα  συνταγογράφο ιατρό (που πολλές φορές κλειδώνει την εμπορική ονομασία του φαρμάκου) και να αναφέρονται και οι δυο στο ίδιο άρθρο περί ποινών! Δεν μπορούν να υπάρχουν ποινές ή άλλα αρνητικά κίνητρα για τους Φαρμακοποιούς στο θέμα του εθνικού στόχου για τη διείσδυση γενοσήμων, εφόσον υφίσταται η επιλογή του ασθενούς και το … «κλείδωμα» του ιατρού".

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 

Ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΦΚΑ φέρνει υπέρογκες επιβαρύνσεις στο σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Οι επιβαρύνσεις αυτές, αγγίζουν το +28% από το 2018 και μετά (αναλυτικοί πίνακες και εμπεριστατωμένες μελέτες εδώ : https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/34884 ).

Είναι πρωτοφανές οι εισφορές που πληρώνονται την μία χρονιά να μη λογίζονται ως έξοδα και ως εκ τούτου την επόμενη χρονιά (εξαιρουμένου του 2018) να συμμετέχουν στην νέα φορολογητέα ύλη επί της οποίας θα πληρώνονται οι νέες εισφορές. Με λίγα λόγια … 
θα πληρώνουμε εισφορές και φόρους για τα … έξοδα!

Σε ποια άλλη χώρα του πλανήτη υφίσταται αυτό το εισπρακτικό καθεστώς. Ποιος εγκέφαλος το εφεύρε;

Οι επιβαρύνσεις αυτές είναι τόσο δυσβάστακτες για τους επαγγελματίες, που νομοτελειακά θα οδηγήσουν είτε σε εισφοροδιαφυγή είτε σε λουκέτα... Επομένως, ο ΕΦΚΑ δεν θα καταφέρει το σκοπό του, να αυξήσει δηλαδή τα έσοδά του, αντιθέτως θα έχει σημαντικές απώλειες, οι οποίες θα εκφραστούν με αύξηση των δεικτών της ανεργίας".

Δείτε τι ανέβασε χθες το βράδυ στον λογαριασμό του στο facebook ο κ. Λουράντος:

Μόλις με ειδοποίησαν από την Βουλή πως αύριο το πρωί στις 10:00 θα πρέπει να παρουσιάσω στην Ολομέλεια τις θέσεις μας για το 4ο μνημόνιο. Όλα όσα είχα προγραμματίσει για αύριο, αναβάλλονται...
Να είστε σίγουροι πως παρά την τρομερή ψυχολογική πίεση που υφίσταμαι τον τελευταίο καιρό με τις συνεχόμενες διαφοροποιήσεις και τα συνδικαλιστικά προβλήματα, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την καλύτερη εκπροσώπηση του κλάδου.
Εχω άλλωστε και την βοήθεια των συναδέλφων μου στο διοικητικό συμβούλιο και όχι μόνο, με τις επισημάνσεις τους και την .... "τρέλα" τους!!!
Ασφαλιστικό, ΜΥΣΥΦΑ, γενόσημα, έλεγχος συνταγογράφησης κλπ θα τεθούν όπως είναι στην πραγματικότητα.... και όχι όπως παρουσιάζονται από την πολιτική ηγεσία ...
Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του".

πηγή: iatropedia