Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ο μπαλαδόρος φαρμακοποιός του ΠΑΣ Γιάννενα!

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα σπουδάζει Φαρμακευτική

Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο εφετινό πρωτάθλημα της Super League (2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη) είχε την... υπογραφή του 24χρονου μεσοεπιθετικού, Αλέξανδρου Νικολιά.

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι επιδιώκει να συνδυάσει το χόμπι του, που πλέον είναι επάγγελμα, με τις σπουδές του.
Επρόκειτο για άριστο μαθητή, ο οποίος την....



....περίοδο που έγινε επαγγελματίας στην ΑΕΚ (στα 17 προς 18 του), πέρασε στο πανεπιστήμιο με βαθμό πρόσβασης 18. Μπορεί το όνειρό του να ήταν η Ιατρική, εντέλει όμως πέρασε στο τμήμα Φαρμακευτικής, στην Πάτρα.

Την πρώτη φορά που έδωσε Πανελλήνιες πέρασε στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο. Έδωσε όμως ξανά εξετάσεις και πέρασε Φαρμακευτική. Πλέον ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, προσπαθεί να περάσει τα μαθήματα και να πάρει το πτυχίο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο μέρες μέρα μετά τον αγώνα στη Ριζούπολη, ταξίδεψε στην Πάτρα για να δώσει δύο μαθήματα.

Διακρίνοντας το ταλέντο του, ο πατέρας του βρέθηκε σε δίλημμα, για το τι πρέπει να συμβουλέψει τον γιο του. Να συνεχίσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ή να σπουδάσει; Τελικά ο Αλέξανδρος μπόρεσε να συνδυάσει και τα δύο και πλέον νιώθει δικαιωμένος, αφού οι προσπάθειές του ανταμείφθηκαν.

Φανταστείτε ότι από την Κύμη όπου ζούσε και πήγαινε σχολείο, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ταξίδευε στην Αθήνα για προπονήσεις και αγώνες. Περίπου 300 χιλιόμετρα, πήγαινε - έλα, τη φορά. Μετά την ΑΕΚ ο Νικολιάς έπαιξε στη Γλυφάδα, στον Ολυμπιακό Βόλου και ακολούθησε η ομάδα της Ηπείρου, στην οποία ανήκει από το δεύτερο μισό της σεζόν 2015-2016.