Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Συναγερμός του YYKA για γιατρούς και φαρμακοποιούς με πλαστά πτυχία από το εξωτερικό

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο υπουργείου Υγείας μετά τον εντοπισμό πλαστών πτυχίων ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών, από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια! Με έγγραφό της, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ζητά από όλες τις Περιφέρειες «τη διενέργεια σχετικού ελέγχου για τους τίτλους που έχουν εκδοθεί από κράτη – μέλη της Ε.Ε. μετά το 1980 για ιατρούς και οδοντιάτρους και για τους φαρμακοποιούς από τον Φεβρουάριο του 1999».
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας, Διεύθυνση Ιατρών, Λοιπών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Υγείας του υπουργείου Υγείας «η υπηρεσία μας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει αποδέκτης προφορικής γνωστοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών μετά από επιβεβλημένο έλεγχο που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Επικράτειας».



Και καταλήγει: «Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη διενέργεια σχετικού ελέγχου για τους τίτλους που έχουν εκδοθεί από κράτη -μέλη της Ε.Ε. μετά το 1980 για ιατρούς και οδοντιάτρους και για τους φαρμακοποιούς από τον Φεβρουάριο του 1999».
healthview.gr