Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Διονύσης Ευγενίδης: "Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις Ελευθερίου"

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης χαρακτηρίζει απαράδεκτες και προσβλητικές τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Ελευθερίου αναφορικά με την πιστοποίηση των φαρμακοποιών για τους εμβολιασμούς. Για το λόγο αυτό απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο του ΠΙΣ:


Προς: Τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο

Θέμα: «Επιστολή διαμαρτυρίας»


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,



Με βαθύτατη λύπη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα dailypharmanews δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργου Ελευθερίου στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θεωρεί τους φαρμακοποιούς βοηθούς του και ότι προσβλέπουμε, δια του αντιγριπικού εμβολιασμού, στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα φαρμακεία μας.

Θεωρούμε ότι το προαναφερθέν απόσπασμα προσβάλλει κατάφωρα το σύνολο των επιστημόνων φαρμακοποιών της χώρας, δυναμιτίζει τη συνεργασία που πρέπει να υφίσταται μεταξύ όλων των υγειονομικών προς όφελος της Δημόσιας Υγείας και εκθέτει τη Διοίκηση του μεγαλύτερου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας τον οποίο έχετε την τιμή να εκπροσωπείτε.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των προσβλητικών δηλώσεων και σας καλούμε να τον επαναφέρετε στην τάξη.

Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


Αξίζει επίσης να σημειωθεί και η παρέμβαση που έκανε ο Πρόεδρος του ΦΣΘ λιγες ημέρες νωρίτερα, εκφράζοντας την άποψή του για τον εμβολιασμό των ενηλίκων στο Φαρμακείο, τονίζοντας τα εξής:

"ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρούν το φαρμακείο ως σημαντικότατο κρίκο στην αλυσίδα των επαγγελματιών υγείας που λαμβάνουν μέρος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αναπόσπαστο κομμάτι της ΠΦΥ είναι η πρόληψη και μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές της είναι ο εμβολιασμός. Για το λόγο αυτό, σε όλες τις προηγμένες χώρες, προωθείται ο εμβολιασμός ενηλίκων στα φαρμακεία. Στις χώρες που έχει ήδη υλοποιηθεί, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, με οφέλη για όλη την κοινωνία.

Αν λοιπόν επιθυμούμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας θα πρέπει να κάνουμε πράξη τη συνεργασία όλων των υγειονομικών,κυρίως γιατρών και φαρμακοποιών, μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους και σύμφωνα με όσα προστάζουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι τεχνοκράτες της υγείας.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα συνεχίζει να προάγει την συνεργασία μεταξύ των υγειονομικών, έχοντας πάντα σαν στόχο την παροχή στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, των παρεχόμενων από τα φαρμακεία υπηρεσιών υγείας. "

Πηγή: Pharmateam