Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025

B2G: Ηλεκτρονική τιμολόγηση στο Δημόσιο – Τελικά πάμε... 1/9/2025!

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική τιμολόγηση B2G – μετά κόπων, βασάνων και ασαφών οδηγιών από ταμεία – ήρθε στις 12 Ιουνίου η (ανεπίσημη αλλά... επίσημα διαρρεόμενη) είδηση για παράταση της υποχρέωσης εφαρμογής έως την 1η Σεπτεμβρίου 2025.

Το επιβεβαιώνει το Taxheaven.gr:
💬 «Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρου Τσάπαλου, το Υπουργείο προσανατολίζεται στην παράταση εφαρμογής της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης στο Δημόσιο έως την 1η/9/2025.»

📍 Εδώ είναι το άρθρο:
🔗 Παράταση έως την 1η/9/2025 για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση στο Δημόσιο (Taxheaven)


📦 Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί:

✅ Επιλέξαμε πάροχο που να υποστηρίζει B2G (για τους... γενναίους: με έτοιμες παραμετροποιήσεις).
✅ Παλέψαμε με ΚΕΔ, online αντλήσεις, αναμονές ωρών, παραμετροποιήσεις… όποτε είχαν κέφι.
✅ Αντιμετωπίσαμε ασφαλιστικά ταμεία που δεν είχαν αποστείλει καμία επίσημη παραμετροποίηση για τα συστήματά τους, με αποτέλεσμα οι πάροχοι να μαντεύουν.
✅ Και εννοείται, ξεκινήσαμε την αποστολή τιμολογίων προς το Δημόσιο με ό,τι "υποστήριξη" υπήρχε…


🎭 Τώρα που το στήσαμε, μας λένε: “Ωχ, μισό λεπτό, έχουμε λίγο χρόνο ακόμα!”
Μάλιστα ο κ. Τσάπαλος δηλώνει πως στόχος είναι:

💬 «η αποφυγή δυσλειτουργιών κατά την εκκίνηση του συστήματος και η καλύτερη προετοιμασία των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης».

Δηλαδή εμείς... ήμασταν υπερβολικά έτοιμοι; 🤷‍♂️
Να μας το λέγανε να περιμένουμε, να περάσει ο Αύγουστος με ηρεμία.


📌 Συμπέρασμα:
Η ψηφιακή μετάβαση είναι μονόδρομος, συμφωνούμε. Όμως απαιτεί συντονισμό και προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα – όχι μόνο στους επαγγελματίες που κάνουν ό,τι τους ζητηθεί με ταχύτητα και συνέπεια.

📆 Μέχρι την 1/9/2025 (ή όποτε αποφασίσουν τελικά)... συνεχίζουμε να λειτουργούμε B2G, γιατί:

  • Έχουμε ήδη προσαρμοστεί.

  • Δεν γυρίζουμε πίσω σε αποδείξεις Α4.

  • Και γιατί οι φαρμακοποιοί έχουν μάθει να αντέχουν τα... ασύμβατα πρότυπα!


Farmakopoioi