Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου ΦΣΑ για ΟΠΑΔ 5/4/11


Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που πραγματοποιήθηκε εχθές 4-4-2011 στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ,  αποφάσισε τα εξής :

1.- Να αναστείλει την κινητοποίηση για τον ΟΠΑΔ μέχρι 30-4-2011, δίνοντας ικανό χρονικό διάστημα στον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Σουλιώτη να υλοποιήσει τις χθεσινές υποσχέσεις του περί εξόφλησης των λογαριασμών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011, καθώς και των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς για το έτος 2010 και που αφορούν όλους τους λογαριασμούς μέχρι και τον Οκτώβριο 2010.

2.- Σε περίπτωση που οι υποσχέσεις αυτές παραμείνουν υποσχέσεις και δεν υλοποιηθούν όλες, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα ξεκινήσει νέες κινητοποιήσεις από 1-5-2011 αίροντας  την πίστωση στον ΟΠΑΔ.

3.- Συνεχίζουμε την άρση της πίστωσης προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία του ΗΣΑΠ, Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ) και Εμπορικής Τράπεζας (ΕΤΕ), μέχρι εξόφλησης του μεγαλύτερου ποσού των οφειλομένων, που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει αποδείξει εμπράκτως την στήριξή του, στα οικονομικά προβλήματα όχι μόνο των ασφαλισμένων αλλά και των ταμείων, πιστώνοντάς τα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι αδύνατον όμως να σηκώνουμε όλη την οικονομική φαρμακευτική πολιτική της Κυβέρνησης. Για αυτό, ελπίζοντας σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη εξομάλυνση των οικονομικών προβλημάτων των ταμείων, παραμένουμε σε εγρήγορση για να επανέλθουμε στις κινητοποιήσεις όταν χρειαστεί και αυτό θα το κάνουμε αμέσως και χωρίς απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία εχθές εξουσιοδότησε επ’ αυτού το Δ.Σ.
Είναι η τελευταία ευκαιρία να αποδείξουν οι Κυβερνώντες, ότι πράγματι ενδιαφέρονται για τους ασφαλισμένους. Η εκ των υστέρων ευαισθησία προς αυτούς, δεν μπορεί να  γίνεται πλέον πιστευτή από κανέναν, ούτε από τα ΜΜΕ, ούτε από τους πολίτες, αλλά και ούτε από όποιον θέλει να  επιρρίψει για ακόμη μια φορά τις ευθύνες στους φαρμακοποιούς.


Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                    ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ