Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Επιστολή ΠΦΣ προς Α.Λοβέρδο


Κύριε Υπουργέ,
Με την Αγορανομική Διάταξη  (Σχετ. ΥΑ ΔΥΓ38/οικ54582/16-5-2011) καταργείται η έκπτωση από τη Βιομηχανία και το χονδρεμπόριο προς τα φαρμακεία. Την ίδια στιγμή επιτρέπεται η έκπτωση προς τις ιδιωτικές κλινικές , τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

1.       Η ρύθμιση αυτή είναι άδικη , μονομερής ,παράνομη και καταχρηστική.
Ωφελημένοι είναι οι χονδρέμποροι και οι εταιρείες και φυσικά οι κλινικάρχες.
Αδικημένοι  οι «συνήθεις ύποπτοι» φαρμακοποιοί. Είναι απορίας άξιο με ποια κριτήρια δημιουργείτε στα φαρμακεία της χώρας αυτό το αίσθημα αδικίας και μονομέρειας.
2.       Δεν κατανοούμε το λόγο της ρύθμισης σε ότι αφορά τα ΜΗΣΥΦΑ από την στιγμή που δεν συμμετέχουν στην δημόσια Φαρμακευτική Δαπάνη.
3.       Δεν κατανοούμε τους λόγους που υιοθετούνται οι αξιώσεις των χονδρεμπόρων οι οποίοι σημειωτέον ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά
4.       Σας δηλώνουμε ότι θεωρούμε την συγκεκριμένη ρύθμιση απαράδεκτη και σας ενημερώνουμε ότι θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα.
5.       Τέλος σας καλούμε να αναθεωρήσετε την ρύθμιση διότι δεν πιστεύουμε ότι επιθυμείτε την εξόντωση των φαρμακείων της χώρας.

Κατανοείτε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος, την ίδια στιγμή που τα ποικιλώνυμα μεγαλοσυμφέροντα ενισχύονται.


Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ