Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πρόταση Κοντογιάννη για απαλλαγή από τη συμμετοχή στα φάρμακα για τους ανέργους με χρόνιες παθήσεις

Πρόταση να απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στα φάρμακα και τις εργαστηριακές εξετάσεις οι χρόνια πάσχοντες με κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας. Το κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Κοντογιάννης είναι το εξής:

«Τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, τα οποία έχουν...


... απολέσει το τελευταίο διάστημα σημαντικές κοινωνικές παροχές, χρειάζονται την στήριξη όλων μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ασθένειάς τους αλλά και να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι περισσότεροι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις είτε δεν μπορούν να εργαστούν είτε δεν μπορούν να βρουν εργασία, καθώς η ανεργία είναι ακόμα μεγαλύτερη σε αυτές τις περιπτώσεις, με αποτέλεσμα η καταβολή συμμετοχής σε φάρμακα και πάσης φύσεως εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες είναι αναγκαίες για την επιβίωσή τους, να είναι δυσβάσταχτη.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Θα εξετάσετε τη δυνατότητα οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, που έχουν κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, να απαλλαγούν από τη συμμετοχή στα φάρμακα και τις πάσης φύσεως εργαστηριακές εξετάσεις;»