Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Λύγισε στο τέλος του ημιτελικού ο ΦΣΑ

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα της COCA COLA είχε πετύχει δύο οριακές νίκες με αντίπαλο την ομάδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών. 

Έτσι και τώρα, παρά το παραπλανητικό τελικό αποτέλεσμα, το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού για 38 λεπτά και μόνο στο τέλος η COCA COLA ανέβασε τη διαφορά, όταν όλα είχαν κριθεί. 

Έτσι η ομάδα της COCA COLA κατάφερε δίκαια να βρεθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος, ειδικά με βάση την εικόνα της όλη τη χρονιά.  

Από την άλλη η ομάδα του Φ.Σ.Α απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο...

 
... σπουδαία ομάδα είναι και αν είχε 1-2 παραπάνω λύσεις στο ποιοτικό αλλά μικρό αριθμητικά ρόστερ της τότε σίγουρα θα είχε και αυτή μια θέση στην πρώτη δυάδα του πρωταθλήματος.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τo ματς η ομάδα του Φ.Σ.Α που γρήγορα έκανε ένα 7-0 σερί με πόντους των Μάγλο και Τσανάκα! Η αντίδραση της Coca Cola ήταν άμεση και με καλή άμυνα και με προσπάθειες μέσα από την ρακέτα μείωσε στο δεκάλεπτο στους 2 πόντους (11-13).
Το 2ο δεκάλεπτο ήταν το δεκάλεπτο των τριπόντων, καθώς οι δύο ομάδες πέτυχαν συνολικά 6 τρίποντα, από 3 η κάθε μία. Αρχική ο Φ.Σ.Α με τρίποντα των Μπάλλα (2) και Μάγλο πήρε μια σημαντική διαφορά που έφτασε τους 12 πόντους (17-29). Όμως τρία σερί τρίποντα από Γεραντώνη και Νάζο (2) το σκορ έγινε 26-29, με το ημίχρονο να τελειώνει με τη διαφορά στον πόντο για τη Φ.Σ.Α.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν πολύ νευρικές και άστοχες με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Το επιμέρους 6-5 για το Φ.Σ.Α μιλάει από μόνο του.
Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με το Φ.Σ.Α να προηγείται με μόλις 2 πόντους και τα σημάδια της κούρασης να έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνιση τους. Με τους Μάγλο και Θεοχάρη να μην έχουν αποσυρθεί δευτερόλεπτο και τον Τσανάκα και Μπάλλα ελάχιστα, η COCA COLA έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις στη διάθεση της. Μάλιστα όταν ξεκίνησαν και τα προβλήματα των φάουλ για τον Φ.Σ.Α τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη παραπάνω για την ομάδα του Θεοχάρη. Παρόλα αυτά μέχρι και το 37 το σκορ ήταν 45-41 για την COCA COLA, χάρη κυρίως στην ευστοχία της από τη γραμμή των βολών. Από εκεί και ύστερα ένα 9-0 σερί για την COCA COLA έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της με τη λήξη του αγώνα στο 54-41. Έτσι δίκαια και μέσω πανηγυρισμών οι παίκτες του Σακελλαρίου προκρίθηκαν στον τελικό του πρωταθλήματος και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους από το ζευγάρι ΤΟΞΟΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ – ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.
Καλύτερος για τους νικητές ο Δαμιανός που κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες. Σημαντική η συνεισφορά του Νάζου, ειδικά όταν είχε κολλήσει η ομάδα του στο 1ο ημίχρονο. Αντίθετα μπλοκαρίστηκαν από την άμυνα των Μπάλλα και Τσανάκα τα «βαριά χαρτιά» της COCA COLA Αγγελάκης και Λιακόπουλος. Καλύτεροι για το Φ.Σ.Α οι Μάγλος και Τσανάκας με 16 και 12 πόντους αντίστοιχα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 11-13, 28-29, 33-35, 54-41.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : Αντεριώτης, Παπανικολάου.
COCA COLA (Σακελλαρίου) : Δαμιανός 16, Σκυλογιάννης 4, Γκούμας 2, Ζαχαρόπουλος 5, Γεραντώνης 3 (1) , Αγγελάκης 6, Μπακάλης , Καραμπεσύνης, Νάζος 9 (2), Χριστοδουλίδης, Λιακόπουλος 7, Μαχλάς 2.
Φ.Σ.Α (Θεοχάρης) : Τσανάκας 12, Μάγλος 16 (1), Θεοχάρης 4, Μπάλλας 6 (2), Ανάσης, Χαϊκάλ 3, Δεϊμέζης.
Μπακάλης Δημήτρης (Αρχηγός COCA COLA) :
Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για αυτή τη σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν άξιο και έμπειρο αντίπαλο. Αν και δεν ξεκινήσαμε καλά, καταφέραμε και διατηρηθήκαμε κοντά στο σκορ στο 1ο ημίχρονο. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε και στο ημίχρονο είδαμε τα λάθη μας.

Στο 2ο ημίχρονο παίξαμε πολύ πιο δεμένα και με σωστές επιλογές. Αμυντικά περιορίσαμε σημαντικά τον αντίπαλο, ενώ στην επίθεση βγήκαν και τα ελεύθερα σουτ. Πάμε τώρα για το μεγάλο τελικό, να τα δώσουμε όλα και να βγούμε πρωταθλητές. Αφιερωμένη η νίκη σε όλη την ομάδα και βέβαια στην μικρή μου Ευτυχία!!”

Θεοχάρης Κώστας (Αρχηγός Φ.Σ.Α) :
“ Ευχαριστούμε πολύ, ήταν μία πάρα πολύ ωραία χρονιά. Πιστεύαμε ότι θα το καταφέρουμε το ματς το σημερινό, είχαμε όλοι πίστη, όμως κουραστήκαμε στο τέλος, ήμασταν και λίγοι. Συγχαρητήρια στην COCACOLA, αλλά όπως έλεγα και στη μέση του πρωταθλήματος εγώ το πίστευα το πρωτάθλημα. Του χρόνου πάμε να το πάρουμε. ”