Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τελικά με κοινοτική οδηγία θα πωλούνται τα ΜΗΣΥΦΑ από το Διαδίκτυο

Μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί από την επίμαχη τροπολογία για την πώληση φαρμάκων από το Διαδίκτυο που «πήγε κι ήρθε» αλλά για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους.

Με διάταξη στο αρχικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, υπήρχε τροπολογία σχετικά με τη πώληση από αδειούχους φαρμακοποιούς μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από το Διαδίκτυο. Ωστόσο, την Τρίτη το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απέσυρε τη συγκεκριμένη παράγραφο (παράγραφος 7 του άρθρου 95) καθώς όπως ενημερώθηκε από τον ΕΟΦ, η πώληση των ΜΗΣΥΦΑ από το Διαδίκτυο προβλέπεται σε κοινοτική οδηγία που ήδη ισχύει από τον περασμένο Απρίλιο.




Ο ίδιος ο κ. Α. Γεωργιάδης μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή, ανέφερε επίσης πως, με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός του προσεχούς τριμήνου, θα δοθεί το δικαίωμα στους αδειούχους φαρμακοποιούς να διακινούν μέσω διαδικτύου μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.


Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε, πως η αλλαγή αυτή προέκυψε καθώς η Ελλάδα έχει ήδη εντάξει στη νομοθεσία της, Ευρωπαϊκή Οδηγία που επιτρέπει την εν λόγω διακίνηση.


Από τη Νίνα Κομνηνού
www.ygeia360.gr