Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΦΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: "Αντιστοιχίστε τα ICD-10 στις παθήσεις, δεν μπορούμε εμείς να τα ελέγχουμε όλα αυτά"

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2013

                                                                             ΠΡΟΣ
                                                                            
                                                                             Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
         
Κύριε Πρόεδρε,

Με το υπ’ αριθ. 34063/23-10-13 μας ενημερώνετε σχετικά με τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό και μεταξύ άλλων, επισημαίνετε και τους κωδικούς, με τους οποίους οι γιατροί οφείλουν να συνταγογραφούν τα εν λόγω εμβόλια.
Παρακαλούμε όμως όπως λάβετε υπόψη σας ότι οι φαρμακοποιοί δεν δύνανται να ελέγχουν τους κωδικούς των γιατρών και αν αυτοί είναι οι σωστοί για τη συνταγογράφηση. Ο φαρμακοποιός δεν έχει την πρόσβαση, την ευχέρεια και τη δυνατότητα να ελέγχει τους κωδικούς με τους οποίους οι γιατροί οφείλουν να συνταγογραφούν.
Το ότι δεχθήκαμε να ελέγχουμε τους κωδικούς για τις πραζόλες, αυτό δε σημαίνει ότι αυτό μπορεί να γίνει για τις εκατοντάδες παθήσεις που υπάρχουν.


Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχει τη δυνατότητα να αντιστοιχίσει τις παθήσεις με τους κωδικούς τους και  έτσι να αποκλείσει την οποιαδήποτε λανθασμένη συνταγογράφηση.
Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω, ώστε να μη βρεθούμε στη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε συνήθως όταν οι αποφάσεις του Οργανισμού σας επιβαρύνουν τους φαρμακοποιούς, με τις ανάλογες συνέπειες.



Με εκτίμηση,


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   Κωνσταντίνος Λουράντος            Ηλίας Γιαννόγλου