Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση του Προέδρου του ΦΣ Λέσβου στην παραπληροφόρηση του κ Λουράντου

Κ. Λουράντο,

σε επιστολή που έστειλες στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Κοντό, μιλάς για επιλεκτική μεταχείριση πληρωμών σε ορισμένους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, υπονοώντας την πληρωμή του Φ.Σ. Λέσβου, μιας και αναρτήθηκε στην διαύγεια η εξόφληση της ΔΕΗ για το σύλλογο μας.

Είμαι υποχρεωμένος να σου απαντήσω για την απαράδεκτη ενέργεια σου, αλλά, και να σου εξηγήσω, τι συμβαίνει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ώστε και να  καταλάβεις για  ποιο λόγο δεν πληρώνεται ο σύλλογος σου.




Ο Φ.Σ. Λέσβου, θα πληρωθεί το ποσό των 58.000 ευρώ, αφού τα υπόλοιπα, κ. Λουράντο, τα εξοφληθήκαμε με αγωγές που κέρδισε ο ΦΣ Λέσβου  εναντίον του, τότε ΤΑΥΤΕΚΩ – ΔΕΗ, (αλήθεια εσύ τι έκανες τότε για το σύλλογο σου;).

Για να πραγματοποιηθεί όμως η πληρωμή μας, επί ένα μήνα, εγώ προσωπικά με τη γραμματεία του Φ.Σ. Λέσβου βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με το ΠΕΚΑ Αιγαίου, τη Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, με τις Οικονομικές Υπηρεσίες και το Τμήμα Μηχανογράφησης του ΕΟΠΥΥ, γιατί διαπίστωσα, ότι εάν δεν συνεργαζόμαστε ουσιαστικά για την επίλυση των προβλημάτων, δεν θα πραγματοποιόταν η πληρωμή του ΦΣ Λέσβου.

Έπρεπε να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά, με την ηλεκτρονική μορφή του αρχείου της συγκεντρωτικής κατάστασης που έπρεπε το ΠΕΚΑ Αιγαίου να αποστείλει στην διεύθυνση του Πειραιά, με το πώς θα γίνει η οριστικοποίηση της υποβολής του εντάλματος και για το πώς θα εκδοθεί το ένταλμα σε ένα πάροχο, το Φ.Σ. Λέσβου, που  αυτό γινόταν για πρώτη φορά και για το οποίο έπρεπε να συνεργαστούν η Οικονομική Υπηρεσία, η Μηχανογράφηση και η Περιφερειακή Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Έπρεπε να επιλυθούν όλα αυτά τα προβλήματα, για να  μπορέσει να γίνει η πληρωμή σε ένα σύλλογο 100 ατόμων, που ήδη είχε αποστείλει προ καιρού τα πιστωτικά τιμολόγια, τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες (μας ζητήθηκε και μέσα σε μια μέρα αποστείλαμε νέες ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, διότι είχαν λήξει προ πολλού), επίσης τους παρείχαμε στοιχεία, που ελέγχτηκαν   από το ΠΕΚΑ Αιγαίου, όπως
 α) Νο τιμολογίων των φαρμακείων
 β) Νο πιστωτικών τιμολογίων των φαρμακείων
 γ) ΑΦΜ Φαρμακείων
 δ) συντελεστές ΦΠΑ ανά τιμολόγιο κάθε φαρμακείου
 ε) πόσο πιστωτικού τιμολογίων ανά φαρμακείο
 ζ) ημερομηνίες έκδοσης των τιμολογίων κ.α.

Ήταν ξεκάθαρο ότι, εάν δεν συνεργαζόταν και δεν τους παρείχε ο σύλλογος αυτά τα στοιχεία, η πληρωμή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Τα μέλη του ΔΣ του ΦΣΛ, δεν κάνουν συνδικαλισμό για το θεαθήναι, αλλά λειτουργούν ουσιαστικά, με μοναδικό σκοπό, το συμφέρον των μελών του συλλόγου τους.
Εξάλλου, όπως γνωρίζω, και άλλοι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να συνεργαστούν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των μελών τους.

Πραγματικά, θα προτιμούσες να μην προβούμε σε καμία ενέργεια, για να μπορείς να διατυμπανίζεις ότι δεν προχωρεί η εξόφληση των πληρωμών;

Εξάλλου, μετά την επίλυση των προβλημάτων στο ένταλμα πληρωμής του ΦΣ Λέσβου, η πληρωμή μας θα αποτελέσει οδηγό για τις πληρωμές και των άλλων Φαρμακευτικών Συλλόγων που πληρώνονται συλλογικά.

Όμως κ. Λουράντο, είμαι υποχρεωμένος πλέον να τοποθετηθώ για τις ενέργειες σου και για την παραπληροφόρηση που δημιουργείς.
Ζητάς να πληρωθείς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ όταν:

  1. Σου ζητήθηκαν στοιχεία,  όπως αυτά που σου ανέφερα παραπάνω για την έκδοση της συγκεντρωτικής κατάστασης πληρωμών, τα οποία αρνήθηκες να παρέχεις
             Η πρώτη ενημέρωση από τα ΠΕΚΑ για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις   έγινε από τον περασμένο Μάιο.
            Αλήθεια τι έκανες από τότε;;;
  1. Δεν απέστειλες εδώ και μήνες τα πιστωτικά σημειώματα που απαιτούνται από τις οικονομικές υπηρεσίες.
  2. Οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες έχουν λήξει προ πολλού και επομένως πρέπει να αποστείλεις καινούριες.

Επομένως, θα έπρεπε ο ΦΣ Λέσβου να περιμένει, πότε θα ολοκληρώσεις τις παραπάνω ενέργειες για να πληρωθούμε ταυτόχρονα, ώστε να μην αισθάνεσαι ότι η εξόφληση γίνετε σε ‘ημέτερους συλλόγους και κατ΄ επιλογήν’;

Την επιλογή την δημιούργησες εσύ προσωπικά, κ. Λουράντο λόγω της αδιαφορίας σου, και λόγω της έλλειψης οργάνωσης του Διανεμητικού Λογαριασμού σου.
Επειδή όμως, αγαπητέ κ Λουράντο, όπως αναφέρεις στη επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, βρίσκεσαι σε εκλογές, είμαι στη διάθεση σου να σου παρέχω την τεχνογνωσία του ΦΣ Λέσβου, ώστε και εσύ σε εύλογο χρονικό διάστημα, να μπορέσεις να εξοφλήσεις της ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ στα μέλη σου, και αυτό ευχαρίστως να το κάνω πριν τις εκλογές, για ευνόητους λόγους!!!

Αν πάλι δεν θέλεις τη βοήθεια και τη στήριξη μας, τότε για σένα έχει προβλέψει ο ΠΦΣ, ο οποίος με ενέργειες του, ζήτησε και ψηφίστηκε νόμος, στον οποίο αναφέρεται ότι η έκδοση των πιστωτικών τιμολογίων μετατίθεται μετά την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες δεν απαιτούνται για τα φαρμακεία που είναι φορολογικά ενήμερα.

Επομένως πάλι με τις ενέργειες άλλων, πιστεύω άμεσα να εξοφλήσεις τα μέλη σου, που δυστυχώς έχουν ταλαιπωρηθεί στον υπέρτατο βαθμό.
Προβληματίζομαι τελικά, τι αισθάνεσαι, όταν βλέπεις τους άλλους συλλόγους να λειτουργούν προς όφελος των μελών τους.
 Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα ανεπάρκειας στο σύλλογο σου  ή δεν θέλεις να πληρώνεται κανείς, ώστε να διατυμπανίζεις την αδυναμία πληρωμών των φαρμακοποιών;
Δεν έχω συνηθίσει να δίνω απαντήσεις και να τοποθετούμαι μέσω του διαδικτύου, θεωρώ ότι οι συζητήσεις αυτές και η επίλυση τέτοιων θεμάτων γίνονται με την άμεση επικοινωνία. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχουν και οι ΓΣ για να επιλυθούν πιθανές διαφορές.
Στις προκλήσεις όμως, όπως τη σημερινή είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω!!!



Πάντα Συναδελφικά,
Απόστολος Βαλτάς


Πρόεδρος Φ.Σ. Λέσβου

Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΦΣ