Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Οι Αυστραλοί φαρμακοποιοί απεργούν για πρώτη φορά ζητώντας αύξηση μισθών

Για πρώτη φορά οι Αυστραλοί φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται και απεργούν ζητώντας από την κυβέρνηση περισσότερα χρήματα.

Στη νότια Αυστραλία οι φαρμακοποιοί της αλυσίδας National Pharmacies απείχαν από την εργασία τους για μία ώρα. Αγωνίζονται ενάντια στην στασιμότητα των μισθών. Η απεργία πιθανότατα θα επεκταθεί εκτιμά ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών Ματ Χάρις.

53 φαρμακεία στη Νότια Αυστραλία και την Βικτώρια...




... επηρεάστηκαν από την απεργία: Περισσότεροι από 100 φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν το πρωί μία ώρα αργότερα στην εργασία τους. Ο λόγος για την απεργία είναι ότι απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις των μισθωτών φαρμακοποιών με την εργοδοσία τους, την αλυσίδα National Pharmacies. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε απεργία στην Αυστραλία από φαρμακοποιούς, η δράση τους ήταν μια «έσχατη λύση», δήλωσε ο Harris.

Για δώδεκα μήνες οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της αλυσίδας φαρμακείων. Αποτέλεσμα: Οι μισθοί πρέπει να αυξηθούν κατά 1 τοις εκατό κάθε χρόνο. Ωστόσο νεοπροσλαμβανόμενους φαρμακοποιός θα λαμβάνει χαμηλότερο για τέσσερα δολάρια Αυστραλίας ανά ώρα από τους ομολόγους τους. Ταυτόχρονα, οι προσαυξήσεις για τη νυχτερινή εργασία ή το Σαββατοκύριακο θα περικοπούν.

Οι φαρμακοποιοί δεν είναι ικανοποιημένοι με την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια δεν πήραν καμία αύξηση. Αν δεν υποκύψει η αλυσίδα στις απαιτήσεις των φαρμακοποιών, αυτοί απειλούν με ολοήμερη απεργία. Ακόμα και οι εργαζόμενοι από άλλες αλυσίδες θα πράξουν το ίδιο, τόνισε ο κ. Harris.

Πηγή: Apotheke-adhoc.de