Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Υπ. υγείας: Έρχεται νέο σχέδιο για το ωράριο των φαρμακείων

Γράφει: Μαρία Γλένη

Μόνο προβλήματα προκάλεσε το ελεύθερο ωράριο στα φαρμακεία.

»Στροφή 180 μοιρών» φαίνεται ότι κάνει το υπουργείο υγείας στο θέμα του ωραρίου των φαρμακείων καθώς παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, φέρεται αποφασισμένος να...


... επανεξετάσει πάλι το ωράριο στα φαρμακεία αφού παραδέχεται ανοιχτά πλέον ότι η «απελευθέρωση του ωραρίου έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα».

Από την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ κ. Ι.Δαγρές επισημαίνει ότι «το διευρυμένο, καθώς και το απελευθερωμένο, ωράριο Φαρμακείων ΔΕΝ αποτελούν Μνημονιακή Υποχρέωση της Ελλάδος», αλλά προβλέπετα η »αύξηση των ωρών λειτουργίας των Φαρμακείων».

Πάντως η το διευρυμένο και το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων, βάση και των πρόσφατων στοιχείων της Περιφέρειας Αττικής:
– έχει προκαλέσει τεράστια σύγχυση και ταλαιπωρία στους πολίτες και
– έχει μειώσει σοβαρά τη δυνατότητα των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε φαρμακεία όλο το 24ωρο καθημερινά καθώς όλο και περισσότερα φαρμακεία ζητούν απαλλαγές από τις εφημερίες.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων/ντίνος Λουράντος σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό υγείας είχε, αναφερθεί εκτός μεταξύ των άλλων και στην «κατάρρευση» των εφημεριών στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, όπου, από 1η Μαίου σταματούν οι διημερεύσεις των φαρμακείων (8π.μ.-8μ.μ.) και παραμένουν μόνο οι διανυκτερεύσεις, καθώς ο Σύλλογος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την συμπλήρωση του καταλόγου για διημέρευση, εξαιτίας του ελεύθερου και διευρυμένου ωραρίου.