Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΝΕΑ: Ο Κώστας Λουράντος και πάλι πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

H κάλπη που στήθηκε την Κυριακή για τις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) δεν έκρυβε εκπλήξεις. Ο Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος είχε πλειοψηφήσει στην προηγούμενη αναμέτρηση με ποσοστό 40,86%, αναδείχτηκε εκ νέου πρόεδρος του μεγαλύτερου φαρμακευτικού συλλόγου της χώρας.

Ο κ. Λουράντος εκλέγεται πρόεδρος του ΦΣΑ για 8η τριετία ενώ παράλληλα βρίσκεται και στο… τιμόνι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ομως...


... παρά το κάλεσμά του για μαζική συμμετοχή, η προσέλευση στην εκλογική διαδικασία δεν ήταν η επιθυμητή, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν ξεπέρασε το 55%.

Ερχονται αλλαγές στα φαρμακεία

Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

Το σχέδιο νόμου, με τίτλο «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», αποτελεί υλοποίηση των προτάσεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Καταργεί, μεταξύ άλλων, διατάξεις οι οποίες είχαν καταστεί μη ενεργές, λόγω ψήφισης νεότερου νόμου ή έκδοση μεταγενέστερης απόφασης.

Μεταξύ αυτών, καταργείται διάταξη του 1973 με την οποία δινόταν δικαίωμα λειτουργίας φαρμακείου σε νοσοκομεία με δυναμικότητα άνω των 200 κλινών.

Για το ίδιο θέμα, υπήρξε νομοθετική παρέμβαση το 2003 με την οποία μπορεί να λειτουργεί νοσοκομειακό φαρμακείο σε νοσηλευτικά ιδρύματα δυναμικότητας άνω των 60 κλινών.