Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΣ ΦΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ

Την  4Η Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου για το Πειθαρχικό Συμβούλιο καθώς και των Τακτικών και Αναπληρωματικών  αντιπροσώπων για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, θεωρεί υποχρέωσή του να παρουσιάσει έναν συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων της τριετίας που πέρασε. 
Συνάδελφοι, η τριετία που πέρασε, ήταν από τις πιο δύσκολες και τις πιο επώδυνες για τον Κλάδο μας, και αυτό γιατί οι μνημονιακές πολιτικές και οι δεσμεύσεις της χώρας μας είχαν φυσικά αντίκτυπο και στον επαγγελματικό μας χώρο, αφού εφαρμόστηκαν μέτρα που έχουν ισοπεδώσει οικονομικά το μικρομεσαίο ελληνικό φαρμακείο.



Μέτρα, όπως η κατάργηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος,  η μείωση του ποσοστού κέρδους, η κατάργηση των  πληθυσμιακών κριτηρίων, το κανιβαλιστικό ωράριο λειτουργίας, που σε πολλές περιοχές της χώρας κατέστρεψε οικονομικά έναν μεγάλο αριθμό φαρμακείων, τα ΓΕΔΙΦΑ, η αδυναμία λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων, η  λειτουργία των e-shops, κ.α.
Σ΄ αυτό λοιπόν το εχθρικό περιβάλλον, ήμασταν υποχρεωμένοι να δραστηριοποιηθούμε, να αγωνιστούμε, να παλέψουμε  με συλλογικότητα, δυναμική και αποφασιστικότητα.
Σ΄ αυτό το εχθρικό περιβάλλον καταστρώσαμε προγράμματα, βάλαμε στόχους τους οποίους υλοποιήσαμε, με μοναδικό σκοπό την διευκόλυνση του επιστημονικού και επαγγελματικού μας έργου, αλλά και την καταξίωσή μας σαν επιστήμονες και λειτουργοί της δημόσιας υγείας που είμαστε.
Σύμμαχος του Δ.Σ. ήταν η ενότητα και η συλλογικότητα που έδειξαν όλα τα μέλη του συλλόγου.
    Στα τρία χρόνια που πέρασαν:
  1. Καταφέραμε να εξοφλήσουμε όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων των φαρμακοποιών του νομού μας  για όλα τα ασφαλιστικά  ταμεία, (ΤΑΠΟΤΕ,  ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ, ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ, κτλ)  εντός του χρονικού διαστήματος που λειτουργούσε ο κωδικός των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Είμαστε από τους ελάχιστους συλλόγους που το πέτυχαν αυτό.
  2. Υπογράψαμε συλλογική σύμβαση με το ΓΕΣ – ΓΕΑ - ΓΕΝ, το 2014, με τέτοιους όρους ώστε η πληρωμή μας να πραγματοποιείται εντός 3-5 ημερών από την κατάθεση των συνταγών μας.
  3. Αναβαθμίσαμε  τον Διανεμητικό Λογαριασμό του Συλλόγου μας, για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τα μέλη μας (κατάθεση συνταγών, πληρωμές, κ.α.) διαθέτοντας το πλέον σύγχρονο λογισμικό υποστήριξης της διοίκησης του συλλόγου και του Διανεμητικού του Λογαριασμού, και με το κατάλληλο εκπαιδευμένο δυναμικό.
  4. Εξοπλίσαμε την γραμματεία του συλλόγου μας με νέους  υπολογιστές, νέα πολυμηχανήματα, και ψηφιοποιήσαμε όλους τους φακέλους των συναδέλφων, ώστε ο καθένας να διαθέτει ηλεκτρονική καρτέλα με επισυναπτόμενα τα ηλεκτρονικά τους αρχεία (πτυχίο, άδεια άσκησης επαγγέλματος, άδεια λειτουργίας κ.α.).
  5. Οργανώσαμε κατά τον καλύτερο τρόπο το site του συλλόγου μας και εξελίξαμε  την «Σελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης» στο facebook, για την καλύτερη ενημέρωση των μελών μας.
  6. Στηρίξαμε οικονομικά τους συναδέλφους  που αδυνατούσαν να πληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, μέσω του Διανεμητικού μας Λογαριασμού, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.  προκειμένου να μην καθυστερεί η πληρωμή τους.
  7. Ενημερώναμε για τις πληρωμές μας από τον ΕΟΠΥΥ και από άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία, με αποστολή μηνυμάτων – SMS
  8. Ενημερώναμε για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στον τομέα συνταγογράφησης, στις νέες εφαρμογές του ΕΟΠΥΥ, στο Ε-ΔΑΠΥ, με την αποστολή μηνυμάτων (sms) και μέσω του site του συλλόγου, και παρείχαμε τεχνική βοήθεια σε θέματα   μηχανογράφησης  συμβουλεύοντας όλα τα μέλη μας.
  9. Εκδώσαμε το Βιβλίο Διάθεσης Φαρμάκων, για τα προχορηγούμενα φάρμακα που νομιμοποιεί την παρουσία των δανεικών φαρμάκων στον χώρο του φαρμακείου.
  10. Εκδώσαμε εγχειρίδιο για τους φαρμακοποιούς, ένα χρήσιμο εργαλείο για την καθημερινότητα του φαρμακοποιού, που πέραν από το έντυπο, συνοδεύεται και από 1 cd που χορηγείται και σε κάθε νέο συνάδελφο που ιδρύει φαρμακείο.
  11. Εκτυπώσαμε και δωρίσαμε μπλοκ του Ν. 3459     «Περί Ναρκωτικών» που αδυνατούσαν να προμηθευτούν τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου, ώστε οι  συνάδελφοι να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εκτέλεση των συνταγών του Ν.3459.
  12. Περιφρουρήσαμε, ώστε οι φωτεινοί σταυροί όλων των φαρμακείων να είναι  σβηστοί όταν τα φαρμακεία είναι κλειστά, πέραν του εφημερεύοντος.
  13. Παρεμβήκαμε δυναμικά και ως προς τον ΕΟΦ, αλλά και προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης φαρμάκων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΦ,  με την εταιρεία GLAXOSMITHKLINE, μετά από καταγγελίες του συλλόγου μας και την μηνυτήρια αναφορά, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς της προς τα μέλη μας.
  14. Οργανώσαμε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης των φαρμακουπαλλήλων, με επιδότηση για κάθε φαρμακουπάλληλο και με 3000 ευρώ για τον σύλλογό μας.   
  15. Πιστοποιηθήκαμε από το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να οργανώνουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια, με επίσημη έκδοση Βεβαιώσεων Επιμόρφωσης, όπως αυτό των Τεχνικών Ασφαλείας που χορηγήσαμε.
  16. Παρείχαμε την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση για φορολογικά  και ασφαλιστικά θέματα, με ενημερωτικά σεμινάρια και με ηλεκτρονική πληροφόρηση.
  17. Παρεμβήκαμε δυναμικά στον ΕΟΠΥΥ, και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τον Κλάδο μας.
  18. Συνεργαστήκαμε με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χίου και της Σάμου, για την δυναμικότερη διεκδίκηση αιτημάτων του Κλάδου μας.
  19. Αναγνωρίστηκε ο επιστημονικός ρόλος μας από όλες τις εταιρείες που υποστήριξαν οικονομικά τον σύλλογό μας για την οργάνωση διαφόρων επιστημονικών εκδηλώσεων.
  20. Περιφρουρήσαμε την πιστή τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.
  21. Ενημερώσαμε για θέματα καθημερινότητας και για προβλήματα του Κλάδου, άμεσα, μέσω sms  και email.
  22. Πετύχαμε οι διαγωνισμοί του Δήμου να γίνονται ξεχωριστά για τα φάρμακα και ξεχωριστά για τα παραφάρμακα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας να χορηγούμε τα φάρμακα εκ περιτροπής, αφού όπως γνωρίζουμε, το φάρμακο είναι διατιμημένο προϊόν.
  23. Συνεχίσαμε να επιχορηγούμε την τοποθέτηση οθονών - Η/Υ στις προθήκες των φαρμακείων μας με πρόγραμμα διαχείρισης και ενημέρωσης των εφημερευόντων φαρμακείων,  αναβαθμίζοντάς το και  με ηχητικό σύστημα ενημέρωσης των εφημεριών.
  24. Επαναλειτουργήσαμε την Πινακίδα Εφημεριών στην Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, στη πόλη της Μυτιλήνης.
  25. Αναβαθμίσαμε  την εφαρμογή ενημέρωσης των εφημερευόντων φαρμακείων μέσω των οθονών προβολής στα φαρμακεία, της πινακίδας επί της πλατείας Κυπρίων Πατριωτών, μέσω του site του συλλόγου και του τηλεφώνου 22510-42222, για  τις περιοχές Μυτιλήνης, Καλλονής, Πλωμαρίου, Πολιχνίτου, και Μύρινας Λήμνου.
  26. Χρηματοδοτήσαμε με ένα πόσο πρόγραμμα την προμήθεια ανακυκλώσιμης σακούλας φαρμάκων με το μήνυμα «Επιλέγω Φαρμακείο – Γνώση –Φροντίδα - Ασφάλεια» στα πλαίσια οικολογικής συνείδησης του συλλόγου, με την συμμετοχή όλων των φαρμακείων του συλλόγου.
  27. Ανανεώσαμε το ασφαλιστικό συμβόλαιο με την εταιρεία Interamerican  με έξοδα του Διανεμητικού μας Λογαριασμού, για όλους τους φαρμακοποιούς και τα μέλη των οικογενειών τους, στο πρόγραμμα «Άμεση Ιατρική Βοήθεια».
  28. Συνάψαμε, «Ασφαλιστήριο περιουσιακής κατάστασης επαγγελματικής στέγης, (μέχρι 50.000 ευρώ ανά φαρμακείο)» για όλα τα φαρμακεία του συλλόγου με την Τράπεζα Πειραιώς, με έξοδα του Διανεμητικού  μας Λογαριασμού. 
  29. Συνάψαμε σύμβαση με τις τράπεζες Πειραιώς και Eurobank, για την προμήθεια POS για τα φαρμακεία μας, με ποσοστό προμήθειας  0,80% και 0,85% αντίστοιχα, πριν από την σύμβαση του Π Φ Σ.
  30. Χορηγήσαμε δωρεάν, με κάθε κατάθεση του ΕΟΠΠΥ ποσότητα φωτοτυπικού χαρτιού Α4, αντίστοιχο με τις συνταγές κατάθεσης σε όλους τους φαρμακοποιούς του συλλόγου μας.
  31. Δημιουργήσαμε και μεταδώσαμε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά spots, με στόχο:
-          την προώθηση καλλυντικών, και παραφαρμάκων με το μήνυμα «Εμπιστέψου τον φαρμακοποιό σου».
-          την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης για τον σακχαρώδη διαβήτη
-          την  ευαισθητοποίηση για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών
-          την πληροφόρηση του κοινού για τα εφημερεύοντα φαρμακεία
  1. Συμμετείχαμε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με επιτροπές αγώνα, με επιτροπές ενημέρωσης του κοινού, με αφίσες και τηλεοπτικά spot, και με συμμετοχή όλων των μελών του συλλόγου.
  2. Συνεργαστήκαμε ουσιαστικά με όλους τους επιστημονικούς φορείς της Λέσβου, πραγματοποιώντας έντονες παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνδιοργανώνοντας και την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό, που παρέλυσε  κυριολεκτικά όλη τη Λέσβο
  3. Παλέψαμε για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των φαρμακοποιών που με τον τελευταίο νόμο της παρούσης κυβέρνησης αυξάνονται δραματικά οι εισφορές αφού συνδέονται άμεσα με το εισόδημα.
  4. Συλλέξαμε και παραδώσαμε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων και ρούχων,  σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), την περίοδο που οι παραλίες  του νησιού μας κατακλυζόταν από χιλιάδες πρόσφυγες που τόσο ανάγκη είχαν τα είδη αυτά. Εθελοντές φαρμακοποιοί του συλλόγου μας συμμετείχαν στη προσπάθεια ιατροφαρμακευτικής στήριξης των προσφύγων - μεταναστών.
  5. Διοργανώσαμε για την επιστημονική μας ενημέρωση, εκπαιδευτικές ημερίδες, με θέματα:
·         Δημιουργήσαμε θεσμό, με την διοργάνωση ανά δύο χρόνια  του Εργαστηρίου Υποδειγματικής Παρασκευής Γαληνικών Σκευασμάτων - Διασφάλιση ποιότητας στο εργαστήριο του φαρμακείου, σε συνεργασία  με τον επίκουρο καθηγητή του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παρασκευά Δάλλα, στο οποίο συμμετείχαν και συνάδελφοι από άλλα μέρη της Ελλάδας.
·         Διοργανώσαμε την 6η Αιγαιοπελαγίτικη Διημερίδα των φαρμακευτικών συλλόγων Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου με θέμα «Οι εξελίξεις στο φαρμακευτικό Κλάδο - Προοπτικές για ανάπτυξη».
·         Διοργανώσαμε Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, διάρκειας 16 ωρών, με θέμα «Χρηματοοικονομικά και Μάρκετιγκ. Αποτελεσματική Εμπορική Διαχείριση του φαρμακείου», με εκπαιδευτή τον κ. Δεληκούρα Αλέξανδρο.
·         Διοργανώσαμε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, ο ρόλος του φαρμακοποιού» με ομιλητή τον κ. Χρήστο Ζούπα, Ιατρό παθολόγο-Διαβητολόγο, Διευθυντή Διαβητολογικού Κέντρου «Υγεία».
·         Διοργανώσαμε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος του Φαρμακοποιού στην Αυτοθεραπεία», με ομιλητές τον κ. Γεώργιο Κολιό, Γαστρεντερολόγο, καθηγητή φαρμακολογίας, και την κ. Ιωάννα Χήνου, καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών προϊόντων φαρμακευτικού τμήματος ΕΚΠΑ.
·         Διοργανώσαμε εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις για την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό των φαρμακείων στις νέες συνθήκες» με ομιλητές την κ. Λ. Πήχα-διδάκτωρ του Τμήματος Μάρκετιγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την κ. Ελίνα Αρμένη, CEO & FOUNDER της εταιρείας INFINITY, την κ. Σοφία Κούνουπα, MBA, CEO της εταιρείας NOYFIO και τον κ. Σεραφείμ  Ζήκα, πρόεδρο ΦΣ Θήβας - μέλος Δ Σ  ΠΦΣ.
·         Συνδιοργανώσαμε  με τον ΣΥΦΑΛ, διημερίδα με τα εξής θέματα.
-          Παρουσίαση μελέτης για το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων
-          Στατιστικά Οικονομικά Στοιχεία του ΔΙΛΟΦΑΡ Λέσβου
-          Βιωσιμότητα των φαρμακείων εν μέσω οικονομικής κρίσης
-          Πορεία του ΣΥΦΑΛ
·         Σε συνεργασία με την εταιρεία ΙΛΥΔΑ & FARMAKON σεμινάριο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους συναδέλφους και τους φαρμακοϋπαλλήλους μας.
·         Σε συνεργασία με την εταιρεία HEALTH AID, εκπαιδευτικό σεμινάριο με  θέμα  «Συμπληρώματα Διατροφής, Μυστικά για τη σωστή επιλογή τους».
·         Σε συνεργασία με την εταιρεία IntermedUnipharma με θέμα «Συμμέτοχοι απέναντι στις εξελίξεις της αγοράς και τις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη»
·         Σε συνεργασία με την εταιρεία FARMASYN SA, με θέμα «Σύγχρονη θεραπευτική  προσέγγιση στο πρόβλημα  της Στυτικής Δυσλειτουργίας».
·         Σε συνεργασία με την εταιρεία AVENE και το Κέντρο Εκπαίδευσης Πανεπ. CARLA της Γαλλίας, «Η τέχνη της Συμβουλευτικής πώλησης στο φαρμακείο».
·         Σε συνεργασία με την εταιρεία  BAYER, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης και η Σημασία της Ακρίβειας των Συστημάτων Αυτομέτρησης»
·         Σε συνεργασία με την εταιρεία DEMO ΑΒΕΕ διοργανώσαμε  εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα  «Η δημιουργική πώληση στο φαρμακείο σε προϊόντα ΟTC-Πρόκληση ή Αναγκαιότητα»
41.   Οργανώσαμε Εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού όπως:
-        Καμπάνια Ευαισθητοποίησης  για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών, με συνεντεύξεις τύπου, με αφίσα, έντυπο υλικό και με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό spot.
-        Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης.. ένα Σύγχρονο Ιατροκοινωνικό Πρόβλημα» με ομιλητή  τον κ. Χρ. Ζούπα Ιατρό παθολόγο - Διαβητολόγο, Διευθυντή Διαβητολογικού Κέντρου «Υγεία», ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ενημέρωσης του κοινού
42.        Πιστοποιήσαμε 77 φαρμακοποιούς με το Σεμινάριο Πιστοποίησης Πρώτων Βοηθειών –«Βασική Υποστήριξη Ζωής (Basic Life Support), και στη χρήση Αυτομάτου Εξωτερικού Απινιδωτή» του ERC, διάρκειας 8 ωρών, που επιχορήγησε ο Διανεμητικός Λογαριασμός του Συλλόγου.
43.        Συνεχίζουμε να  κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας σε συνεργασία με τον ΣΥΦΑΛ και προσκεκλημένους όλους τους συναδέλφους, φαρμακοϋπαλλήλους των φαρμακείων  και του ΣΥΦΑΛ, με τις οικογένειές τους, διασκεδάζοντας όλοι μαζί για το καλό του χρόνου.

Συνάδελφοι, σ΄ αυτή την εποχή που το φαρμακευτικό επάγγελμα βάλλεται από παντού, το μήνυμα είναι:
Επαγρύπνηση, Αγωνιστικότητα και Ενότητα
Με υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα, δυναμική και στρατηγική, θα πρέπει η νέα διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις, για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να υπάρχει η αμέριστη συμπαράσταση και η συμμετοχή σας.
Στον σύλλογό μας εδώ και χρόνια, δεν έχουν θέση οι κομματικές σημαίες, και αυτό  θα πρέπει να συνεχιστεί για έναν  σύλλογο μαχητικό, ενωμένο, εκσυγχρονισμένο.
Αγαπητοί Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας ευχαριστεί για την συνεργασία σας ώστε να πετύχουμε όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠ. ΒΑΛΤΑΣ                                                                           ΒΑΣ. ΛΑΜΠΟΥΣΗΣ



«ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ»
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, θα έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, κάτι που απαιτεί δυναμικότητα, αποτελεσματικότητα, σαφή στρατηγική και χάραξη θέσεων, δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα αποφάσεων και αρραγή ενότητα του Κλάδου.
Έχουμε γνώση, έχουμε θέληση, έχουμε δυναμική για να δώσουμε όραμα, προοπτική και κατάρτιση στον φαρμακοποιό που πραγματικά αγαπά και ενδιαφέρεται για το φαρμακείο του.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για τους στόχους μας και τις δραστηριότητές μας, για τις οποίες θα αγωνιστούμε ώστε να τους πετύχουμε.
-        Θα υπερασπίσουμε τον χαρακτήρα του φαρμάκου ως κοινωνικού αγαθού απέναντι σε κάθε προσπάθεια μετατροπής του σε κοινό εμπόρευμα.
-        Θα αγωνιστούμε για την εξασφάλιση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε τακτή ημερομηνία κάθε μήνα, βάσει της συλλογικής σύμβασης (εντός εξήντα ημερών).
-        Θα αγωνιστούμε για να προστατέψουμε την διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ, μόνο από τα φαρμακεία μας ,μη επιτρέποντας με κανένα τρόπο την αύξηση της κατηγορίας των ΓΕΔΙΦΑ.
-        Θα απαιτήσουμε την αύξηση της ύλης του φαρμακείου μας με αποκλειστική διάθεση των ιατροφαρμακευτικών προϊόντων και άλλων κατηγοριών, με τον τρόπο χορήγησης των αναλωσίμων σακχάρου.
-        -Θα προωθήσουμε και θα στηρίξουμε τις συστεγάσεις φαρμακείων, όπως και την δημιουργία δικτύων μεταξύ των φαρμακοποιών.
-        Θα στηρίξουμε την δημιουργία  του επαγγελματικού ταμείου, με στόχο την εξυπηρέτηση των νέων συναδέλφων.
-        Θα συνεχίσουμε την διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, που έχουν  σχέση με την εκπαίδευση των φαρμακοποιών πάνω σε επιστημονικά θέματα, σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, κάνοντας πράξη την απόφαση του συλλόγου για την ‘’διά βίου ‘’εκπαίδευση των φαρμακοποιών.
-        Θα πιστοποιήσουμε τα μέλη μας  στο Πρόγραμμα Emergency First Response (EFR) – Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, διάρκειας 20-25 ωρών και θα επιχορηγήσουμε κατά ένα ποσοστό το κόστος εκπαίδευσης.
-        Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση του κοινού, σε θέματα που έχουν σχέση με την υγεία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την σχέση μας με την κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, τους χρόνια πάσχοντες, τους ασφαλισμένους  και τους ανασφάλιστους, αναδεικνύοντας έτσι τον κοινωνικό μας ρόλο, συνεργαζόμενοι με φορείς, όπως ο Δήμος, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου , το Κέντρο Πρόληψης ‘’ ΠΝΟΗ’’ κ.α.
-        Θα πραγματοποιήσουμε επισκέψεις στην επαρχία για την επίλυση τοπικών προβλημάτων.
-        Θα συνεχίσουμε τις ενέργειες που προάγουν την ενότητα ,την συναδελφικότητα και την στήριξη των αδυνάτων οικονομικά συναδέλφων.
-        Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώσουμε το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων, με καταγγελίες ,αναφορές, αγωγές κατά παντός υπευθύνου που δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή διάθεση των φαρμάκων από τα φαρμακεία μας.
-        Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της αγοράς παραφαρμάκων και καλλυντικών προϊόντων που διατίθενται  από τα φαρμακεία μας ( με ραδιοφωνικά ,τηλεοπτικά spots,καταχωρήσεις στον τύπο κ.α.)
-        Θα νομιμοποιήσουμε την παροχή  υπηρεσιών  υγείας  από τα φαρμακεία μας.
-        Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία ιδιόκτητου χώρου για την στέγαση του συλλόγου μας 
-        Θα οργανώσουμε εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα, για την επιστημονική μας ενημέρωση και για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
αυτό που μας ενώνει, είναι η ιδιότητα του φαρμακοποιού, που είναι η βάση της δύναμής μας, της αποτελεσματικότητάς μας, της στρατηγικής μας.

Θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο του Ελληνικού Φαρμακείου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΛΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΒΑΛΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΕΖΕΡ ΝΑΤΑΛΕ
ΛΑΔΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
ΛΑΜΠΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΑΡΤΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ