Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Προς επίλυση το ζήτημα με το «Έντυπο Ευρωπαίου πολίτη»!

Όσοι φαρμακοποιοί χορήγησαν αναλώσιμα προς Ευρωπαίους πολίτες, αντιμετώπισαν προβλήματα στον έλεγχο των συνταγών τους, αφού οι ΠΕ.ΔΙ. ζητούσαν εκτός από φωτοτυπία της Ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης (παρόλο που τα στοιχεία της καταχωρούνται κανονικά στο ηλεκτρονικό σύστημα) επιπλέον και το «έντυπο επίσκεψης Ευρωπαίου πολίτη» στον γιατρό!!!

Κάτι που είναι.....


..... εντελώς παράλογο, αφού είναι αδύνατο να αναζητούμε εμείς τον συνταγογράφοντα ιατρό για να συμπληρώσει ένα έξτρα χειρόγραφο έντυπο ανά Ευρωπαίο ασφαλισμένο για αναλώσιμα που χορηγήθηκαν αρκετούς μήνες πριν!

Το γεγονός αυτό πήρε διαστάσεις με αρκετούς φαρμακοποιούς να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός, αφού εκτός του ότι είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες τώρα, τους ζητούνται συνεχώς επιπλέον γραφειοκρατικές ενέργειες προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι υποβολές αυτές. 

Το θέμα ήρθε άμεσα σε γνώση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μετά από συντονισμένες ενέργειες του αντιπροέδρου κ. Απόστολου Βαλτά, ενημερώθηκαν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μην απαιτείται πλέον η συμπλήρωση του «εντύπου ευρωπαίου πολίτη» προκειμένου να πληρωθούμε.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν με προφορικές διαβεβαιώσεις, μένει να τα δούμε αυτά και γραπτώς από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ.....

Πρόκειται για άλλο ένα ζήτημα με την πολύπαθη χορήγηση αναλωσίμων που έστω και εκ των υστέρων δείχνει ότι διορθώνεται....