Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΦΣΑ: Ενημέρωση για τα πιστωτικά τιμολόγια των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Στα πλαίσια της τακτοποίησης των ληξιπροθέσμων οφειλών, από παλαιότερα έτη, σας παραθέτουμε ενημέρωση, για τα δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσετε στα γραφεία του συλλόγου, σύμφωνα με οδηγίες που εξέδωσε ο ΠΦΣ : 

Το κάθε φαρμακείο θα λάβει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιστολή από τον Σύλλογο, στην οποία θα αναγράφεται το ποσό για την έκδοση πιστωτικού τιμολογίου με τη παρακράτηση (3,5%). Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ και είναι αυτούσιο όπως πρέπει να αναφέρεται στο πιστωτικό τιμολόγιο. Το ΦΠΑ στο πιστωτικό τιμολόγιο, είναι το ισχύον ΣΗΜΕΡΑ ΦΠΑ, δηλαδή 6%. Το πιστωτικό τιμολόγιο μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση για την αποδοχή της παρακράτησης, θα πρέπει να αποσταλούν στον Σύλλογο. Την Υπεύθυνη Δήλωση θα την βρείτε ανηρτημένη στο www.fsa.gr, αλλά θα αποσταλεί και μαζί με την προσωπική επιστολή που θα αναφέρει το ποσό του πιστωτικού. 

Οι Υπεύθυνες δηλώσεις είναι τρείς στο σύνολο, και πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες που σας παραθέτουμε, ώστε να επιλέξετε την σωστή για την περίπτωση του Φαρμακείου σας. 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ : 







1) Αν έχετε αλλάξει ΑΦΜ θα συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση «υπόδειγμα 2» (www.fsa.gr) και ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΕ πιστωτικό. Προσκομίζετε στον Σύλλογο ΜΟΝΟ την υπεύθυνη δήλωση. 

2) Αν το φαρμακείο σας έχει κλείσει λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτου του φαρμακοποιού, τότε θα συμπληρωθεί η Υπεύθυνη Δήλωση «υπόδειγμα 3» ( www.fsa.gr) επάνω δεξιά και ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΕ πιστωτικό. Προσκομίζετε στον Σύλλογο ΜΟΝΟ την υπεύθυνη δήλωση. 

3) Όσα φαρμακεία, δεν υπάγονται στις πιο πάνω 1) και 2) περιπτώσεις , συμπληρώνουν την Υπεύθυνη δήλωση «υπόδειγμα 1» (www.fsa.gr), και ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ. Προσκομίζουν στον σύλλογο και πιστωτικό και υπεύθυνη δήλωση. 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Δικαιολογητικά (πιστωτικά και Υπεύθυνη Δήλωση) σε φωτοαντίγραφα, δηλαδή με φαξ ή email ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ. Υποχρεωτικά η Υπεύθυνη Δήλωση (πάνω δεξιά) θα φέρει τον κωδικό του Συλλόγου. Σύμφωνα με την σχετική οδηγία, η αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων θα γίνει ΑΦΟΥ ολοκληρωθεί η διαδικασία συλλογής των πιστωτικών και Υπευθύνων Δηλώσεων.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ           ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ