Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

ΦΣ Αχαΐας: Αναστολή εκτέλεσης αναλωσίμων

Σε χθεσινή ΓΣ του ΦΣ Αχαΐας αποφασίστηκε η άμεση διακοπή χορήγησης επί πιστώσει αναλωσίμων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω των επιλεκτικών πληρωμών, των χαμηλών τιμών αποζημίωσης και των πολλών περικοπών μεταξύ άλλων αιτιάσεων.

Ο ΦΣΑΧ θα επανεξετάσει τη στάση του σε νέα ΓΣ που θα διεξαχθεί στις 18/9/2017.

Δείτε όλο το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος


 
Πάτρα 30.08.2017
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Αχαΐας που συνήλθε χθες βράδυ, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία άρση πίστωσης στη σύμβαση των ιατροτεχνολογικών, αναλωσίμων διαβήτη και διαιτητικών τροφών με τον ΕΟΠΥΥ μέχρις ότου ο ΕΟΠΥΥ καταστεί συμβατικός στις πληρωμές του. Η πορεία της κινητοποίησης θα επανεξεταστεί σε νέα Γ.Σ. στις 18-9-2017.

Η Γενική Συνέλευση:
 

- Εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τις επιλεκτικές πληρωμές συλλόγων αλλά και ατόμων που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ με το νέο μνημονιακό σύστημα εκκαθάρισης.
- Διαμαρτύρεται έντονα για τη μη διόρθωση ως τώρα των τιμών αποζημίωσης σε πολλά είδη στα οποία ο φαρμακοποιός καλείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει κοινωνική πολιτική με τα χρήματά του.
- Εξέφρασε επίσης την έντονη δυσαρέσκειά της για τις πολλές και αδικαιολόγητες περικοπές, σφάγιο στο βωμό της μνημονιακής υποχρέωσης μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.
 

Η Γ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να διανείμει στους συναδέλφους τα χρήματα που εισέρχονται στο ΔΙΛΟΦΑΡ μόλις ολοκληρώνεται περίπου το 85% των αιτηθέντων συμβάσεων κάθε μήνα. Έτσι σήμερα θα εκταμιευθεί για τα μέλη του Συλλόγου μας ο Φεβρουάριος.

Τέλος η Γ.Σ. εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να χρησιμοποιήσει όλα τα έννομα μέσα προκειμένου να καταδικάσει τη στάση του τοπικού ΠΕΔΙ-ΕΟΠΥΥ αλλά και του κεντρικού ΕΟΠΥΥ, που αποκρύπτουν από τους εκπροσώπους του Συλλόγου τους λόγους για τους οποίους 60 συμβάσεις συναδέλφων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο παραμένουν απλήρωτες.
 

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ           ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΑΡΑ