Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΕΟΠΥΥ στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό στην Αχαΐα για τα αναλώσιμα

Από 1/9 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας ξεκίνησε άρση πίστωσης στα αναλώσιμα προϊόντα

Παραπέμπει τους ασφαλισμένους στις συμβεβλημένες εταιρίες και το φαρμακείο του Οργανισμού στην Πάτρα - 60 συμβάσεις απλήρωτες από τον Ιανουάριο στην Αχαΐα

Εναλλακτικά σημεία πώλησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων διατροφής, υποδεικνύει ο ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας να αναστείλει την πίστωση στον Οργανισμό και να πωλεί μετρητοίς τα παραπάνω προϊόντα στους ασφαλισμένους.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας αποφάσισε την....


..... αναστολή της πίστωσης στο τέλος Αυγούστου μέχρις ότου ο ΕΟΠΥΥ καταστεί συμβατικός στις πληρωμές του. Η πορεία της κινητοποίησης θα επανεξεταστεί σε νέα Γ.Σ. στις 18-9-2017.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τις επιλεκτικές πληρωμές συλλόγων αλλά και ατόμων που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ, καθώς και για πολλές και αδικαιολόγητες περικοπές, και την έντονη διαμαρτυρία της για τη μη διόρθωση των τιμών αποζημίωσης.

Παράλληλα, εξουσιοδότησε το ΔΣ να χρησιμοποιήσει όλα τα έννομα μέσα έναντι του τοπικού ΠΕΔΙ- ΕΟΠΥΥ και του κεντρικού ΕΟΠΥΥ, που αποκρύπτουν από τους εκπροσώπους του Συλλόγου τους λόγους για τους οποίους 60 συμβάσεις φαρμακοποιών για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο παραμένουν απλήρωτες.

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ

Σε συνέχεια της απόφασης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας για αναστολή πίστωσης στη χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, ο ΕΟΠΥΥ υπενθύμισε στους ασφαλισμένους ότι η προμήθεια των εν λόγω υλικών και σκευασμάτων μπορεί να γίνεται εκτός από τα φαρμακεία, χωρίς προπληρωμή, και από τους λοιπούς συμβεβλημένους παρόχους του Οργανισμού.

Πληροφορίες από healthmag.gr