Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Άνοιξε το emvolio.gov.gr για την τρίτη δόση: Ραντεβού για όσους συμπλήρωσαν 5,5 μήνες

Άνοιξε το πρωί του Σαββάτου η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τρίτη δόση όσοι έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη

Άνοιξε το πρωί του Σαββάτου η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού όσων μπορούν να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα στην τρίτη δόση εμβολίου.

Τα πρώτα ραντεβού άρχισαν να προγραμματίζονται για όσους συμπλήρωσαν 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση που τους χορηγήθηκε και θα πραγματοποιούνται όταν συμπληρωθεί το εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται πως η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με....


... τα σκευάσματα των Pfizer, AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση θα γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Η χορήγηση τρίτης δόσης ξεκίνησε στη χώρα μας το Σεπτέμβριο και στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών. Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (με δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του.

Όπως ανακοινώθηκε - στο πλαίσιο των νέων μέτρων - θα δοθεί, περιθώριο ένας μήνας για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.