Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα ΦΣ Χανίων

Η Γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων που πραγματοποιήθηκε στις 30-11-2011, αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει την ακόλουθη επιστολή στον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

 Κύριοι Συνάδελφοι,

Τις δύσκολες ώρες που περνάμε σαν χώρα και σαν κλάδος επιβάλλεται   να  επιδείξουμε όλοι μας την μέγιστη υπευθυνότητα  και επάρκεια, για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές αρνητικές επιπτώσεις απ’ αυτή την πολύπλευρη κρίση.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι στις επικείμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του αρμόδιου Υπουργείου, πρέπει εκτός από το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων και τα άλλα ζητήματα, να μπει επιτακτικά από μέρους μας, σαν πρωτίστης κι επείγουσας σημασίας για την επιβίωση χιλιάδων συναδέλφων μας, το ζήτημα της άμεσης ύπαρξης νομοθετικού πλαισίου που θα διευκολύνει τη συνένωση των φαρμακείων σε εταιρείες.
Εάν αυτό δεν επιτευχθεί άμεσα εκτιμάμε  από τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει το κλείσιμο χιλιάδων φαρμακείων.

Η δημιουργία συνεταιρισμένων μονάδων είναι η μόνη λογική και σωστή λύση για την αντιμετώπιση όλων των υπερβολικών οικονομικών  απαιτήσεων της πολιτείας από τα φαρμακεία, αλλά και για την ορθότερη  άσκηση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, με θετικές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία και τα δημόσια οικονομικά . 

Γι’ αυτό  κρίνουμε αναγκαία την  άμεση επεξεργασία πρότασης νόμου εκ μέρους το Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο Σύλλογός μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για να συμβάλλει στην ταχεία διαμόρφωση αυτής της πρότασης .

Για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων
 Ο πρόεδρος                           Ο γραμματέας
Βάμβουκας Αναστάσιος       Κατσαράκης Μανόλης