Με ραβασάκια γέμισαν τις τελευταίες ημέρες τα γραφεία των
συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ που περιλαμβάνουν κυρίως προειδοποιήσεις
για φάρμακα και επισκέψεις.
Τι ζητά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς και έχει προκληθεί σάλος;
Τι ζητά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς και έχει προκληθεί σάλος;
Κούρεμα σε φάρμακα και επισκέψεις ζητά να γίνει άμεσα από τους ιδιώτες γιατρούς η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καθώς οι τροικανοί αλλά και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι ξεφεύγουν και πάλι οι δαπάνες. Γι αυτό η διοίκηση του Οργανισμού τους ζητά να μειώσουν άμεσα τόσο των αριθμό των συνταγών όσο και τον συνολικό αριθμό των ασθενών που εξετάζουν. Τα ραβασάκια έχουν προκαλέσει σάλο στον ιατρικό κόσμο καθώς ουσιαστικά τίθενται πλέον νέα όρια στην εξυπηρέτηση των ασθενών που όπως φαίνεται σε λίγο καιρό δε θα μπορούν όχι νοσοκομείο να βρούνε αλλά ούτε και γιατρό.
Τα ενημερωτικά σημειώματα που έχουν σταλεί σε όλους, είτε είναι πιστοποιημένοι είτε συμβεβλημένοι είτε εργάζονται στα στεγασμένα ιατρεία του Οργανισμού, αφορούν σε υπερβάσεις που αφορούν το μέσο όρο εξεταζόμενων περιστατικών της ειδικότητάς τους, τον μέσο όρο φαρμάκων on patent-off patent και γενοσήμων αλλά και το μέσο όρο διαφόρων νοσημάτων της ειδικότητάς τους-είτε άλλης ειδικότητας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά κάνει λόγο για μείζον πρόβλημα που το οποίο έχουν δημιουργήσει τα λανθασμένα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη συνταγογράφηση και ανταπαντούν στον πρόεδρο του Οργανισμού πως «οι ιατροί έχουν υποχρέωση να εξετάζουν τους ασθενείς που προσέρχονται στα ιατρεία τους ή τα ραντεβού που τους κλείνει η Γραμματεία στις στεγασμένες μονάδες, συν κάποια λίγα επείγοντα. Ο ιατρός καλείται να θεραπεύσει ασθένειες, να προστατεύσει από συνέργειες φαρμάκων, να αντιμετωπίσει συμπτώματα ή να κάνει πρόληψη για καταστάσεις που θα επηρέαζαν την κυρία νόσο.
Ο ιατρός ως μοναδικός υπεύθυνος θα πρέπει να χορηγήσει εκείνο το φαρμακευτικό σκεύασμα με συγκεκριμένη δοσολογία προς όφελος του ασθενούς και τέλος ο ιατρός ούτε τιμές φαρμάκων γνωρίζει, ούτε κόστος θεραπείας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του, διότι αυτό πιθανόν να βλάψει τον επιστημονικό του έργο και το συμφέρον του ασθενούς».
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου, από Iatropedia