Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ

Παράρτημα – συμπλήρωμα Νο3

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ

Πολλά λέγονται για τις εκλογές κάθε φορά ….
Κρίσιμες ….
Οριακές ….
Καθοριστικές..

Αυτά και διαφορά άλλα που κάθε φορά κάποιοι επαγγελματίες υποψήφιοι έχουν στο μπλοκάκι τους και τα σερβίρουν με μοναδικό σκοπό να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους σε επιλογές που καθορίζονται από τον φόβο.
Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτές τις εκλογές αν και οι τόνοι είναι κάπως πιο χαμηλωμένοι γιατί ακόμη δεν έχουμε συνέλθει από την πετριά του πολυνομοσχεδίου.


Ήτανε που κάποιοι δεν το περίμεναν ?
Ήτανε ότι το πέρασαν και οι δεδηλωμένοι φίλοι μας?
Όπως και να έχει η ηγεσία μας έπεσε από τα σύννεφα στα οποία ποτέ δεν είχε δεχτεί ότι ήτανε.

Αν σώνει και καλά πρέπει να βρούμε μια ιδιαιτερότητα σε αυτές τις εκλογές μπορούμε να πούμε ότι είναι το γεγονός ότι οι συνάδελφοι ψήφισαν τους εκλέκτορες 6 μήνες πριν και εν τω μεταξύ στο διάστημα των έξι μηνών ηλθαν τα πάνω κάτω.
Κάποιοι από αυτούς τους εκλέκτορες εξέφραζαν την κυρίαρχη λογική του κλάδου εκείνης της εποχής.
Μια κυρίαρχη θέση που περνώντας από πολλά στάδια έφτασε στο μεγαλοφυές «ότι έγινε έγινε … αυτό ήτανε πέρασε και προχωράμε…»
Τώρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το ερώτημα είναι τι έχουν να πουν.
Ο Πρόεδρος ήδη προσπαθεί να αλλάξει θέμα.
Έχετε δίκιο ας αλλάξουμε ομιλία και ας πούμε κάτι σχετικά με τον καιρό… που λέει και το άσμα.
Τώρα σε ένα από τα τελευταία μεγαλοφυή πονήματα του το έριξε στην επιχειρηματικότητα ομολογώντας εμμέσως την αποτυχία της συνδικαλιστικής προσέγγισης της παράταξης του.
Βέβαια το Σάββατο θα πει μερικά από τα παλιά καθ ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να ξέρει σε τι κοινό απευθύνεται και να προσαρμόζει ανάλογα το ρεπερτόριο του
Ο Πρόεδρος ξέρει ότι το δικό του κοινό δεν θέλει αυτά που έγραφε λίγο πιο παλιά σαν διέξοδο του κλάδου.
Θα ρίξει λοιπόν μερικά μπινελίκια στους άλλους τους απέναντι που είναι όλοι κακοί που θέλουν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.
Αυτούς που μια ζωή λένε όχι και δεν εκτιμούνε τι αυτοί με τόσα ναι μας γλυτώσανε από τα χειρότερα.
Εδώ θα έχει μπροστά του και το φοβερό πόνημα του κ Αμπατζόγλου για τους μαξιμαλιστές τους ψευτοσυνδικαλιστές τους πεμπτοφαλαγγίτες και τους μελανοχίτωνες.
Μετά από αυτά θα καλέσει τους εκλέκτορες να αρθούν στο υψος των περιστάσεων και να ψηφίσουν υπεύθυνα και ψηφίζω υπεύθυνα κατά τον Πρόεδρο σημαίνει πολύ απλά ότι ψηφίζω αυτούς που είναι υπεύθυνοι για ότι έχει γίνει μέχρι τώρα….
Φυσικά θα τους πει για τις καλλίτερες μέρες που θα ρθουν και οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούν να τοποθετηθούν χρονικά
Στην ουσία ο Πρόεδρος ξέρει πολύ καλά ότι είναι αδύνατο να κερδίσει έστω και έναν εκλέκτορα, απλά θα προσπαθήσει να μη πηδήξει την μάντρα κάποιος από τους δικούς του.
Η κατάσταση είναι άσχημη και το σημαντικότερο είναι ακόμη στην καθοδική της φάση.
Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα αντιδράσει κάποιος που το φαρμακείο του κινείται οριακά απέναντι σε αυτούς που εννοούν να πετάνε ασυναρτησίες πάνω στα ερείπια.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους πάντα οι εκλογές στον ΠΦΣ είχαν κάποιες σταθερές σε μεγάλο βαθμό και τα αποτελέσματα ήταν λίγο πολύ προβλέψιμα.
Η μικροκομματική λογική των Διοικούντων τον ΠΦΣ τόσα χρόνια είχε δημιουργήσει σταθερούς δεσμούς με πολλούς εκ των εκλεκτόρων σε τέτοιο βαθμό που ο ψήφος τους ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένος.

Αυτήν την φορά ευτυχώς ή δυστυχώς ο βαθμός απροσδιοριστίας του αποτελέσματος είναι σαφώς μεγαλύτερος από παλιά

Το γεγονός ότι υπάρχουν το σύνολο 11 συνδυασμοί και μεμονωμένοι υποψήφιοι δημιουργεί νέα δεδομένα.
Όσο και αν μερικοί ανεξάρτητοι προσπαθούν επί τούτου να μαζέψουν τα υπόλοιπα να τα πάνε στην μεγάλη παράταξη εν τούτοις είναι πολλά πράγματα που ευτυχώς θα μείνουν εκτός ελέγχου.

Το μονοπαραταξιακό συμβούλιο μάλλον δεν είναι πιθανό και με αυτήν τη λογική την επόμενη των εκλογών θα έχουμε γέλια και κλάματα.

Οι εκλέκτορες μπορεί να δημιουργήσουν νέες ισορροπίες αρκεί να μην τσιμπήσουν στα φοβικά σύνδρομα που θα προσπαθήσουν να περάσουν αυτοί που από τώρα σχεδιάζουν το επόμενο ΔΣ που θα είναι νέο χωρίς να είναι νέο.

Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του ΠΦΣ με την καλλιέργεια αυτού του φοβικού κλίματος άφησε τον κλάδο σε μια κατάσταση ύπνωσης για να μπορούν οι αρμόδιοι ανενόχλητα να περνάνε τα μέτρα που έπρεπε να περάσουν και τα οποία εμείς τάχα δεν ξέραμε.
Όσοι από τους εκλέκτορες είναι ευχαριστημένοι είναι επόμενο να ψηφίσουν αυτούς που εμπνεύστηκαν αυτήν την τακτική και αυτούς που προσπαθούσαν εναγώνια με να κρατήσουν τις ισορροπίες μεταξύ συμφωνίας και διαφωνίας.

Όλοι μας γνωριζόμαστε ….
Ο καθένας μας εννοείται ότι θα ψηφίσει ότι θέλει αλλά καλό είναι να ξέρει ότι εδώ που έχουμε φτάσει μπορεί να επικαλεστούμε τα πάντα εκτός από την άγνοια…..
Επειδή ο Πρόεδρος έχει μια προσφιλή έκφραση ότι δεν καθόμαστε να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα εμείς θα του πούμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που με την τακτική τους έχυσαν το γάλα…