Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια! Μιλάνε για δήθεν αύξηση τιμών φαρμάκων και δήθεν κυκλώματα κερδοσκοπίας! (video)

Έκπληκτοι ακούσαμε σήμερα το πρωί στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντώνη να καταγγέλει ότι τα φάρμακα αυξήθηκαν (!) κατά 21,6% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πρόκειται για τη μισή αλήθεια, γιατί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Οι λιανικές τιμές των φαρμάκων έχουν μειωθεί κατά 60% συνολικά τα τελευταία 3 χρόνια στη χώρα μας με συνεχή πτωτική τάση. Μάλιστα εκ του νόμου απαγορεύονται αυξήσεις στα φάρμακα. ΟΜΩΣ, αυτό που αυξάνεται συνέχεια είναι το ποσοστό ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ των ασφαλισμένων, κάτι που έχουμε καταγγείλει πολλές φορές και εμείς οι φαρμακοποιοί. Σε αυτό φέρει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση.

Η συζήτηση όμως συνεχίστηκε σε εντελώς διαφορετική οδό με την δημοσιογράφο κ. Πυργιώτη να θεωρεί δεδομένη την αύξηση τιμών στα φάρμακα, να παίρνει το λόγο και να αναρωτιέται «μήπως υπάρχει αισχροκέρδεια και κύκλωμα στα φάρμακα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: