Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Πολάκης: Όργιο με τις προμήθειες στο ΕΣΥ – Επισκευή ασθενοφόρων με κόστος...Lamborgini και Bentley!

Για τεράστιες σπατάλες με τις προμήθειες στο σύστημα Υγείας, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
 
Μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι η Υγεία κοστίζει ετησίως 5,5 δισ. ευρώ: 
 
“Στο παρελθόν, είχε φτάσει και τα 15 δισ. και οι προκάτοχοί μας επέλεξαν να κάνουν οριζόντιες περικοπές. Όμως, δεν ακούμπησαν ούτε μία τρίχα από το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που συνεχίζει να γλεντάει και σήμερα”.
 

 
Ο κ. Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΕΚΑΒ διαθέτει το καλύτερο συνεργείο αυτοκινήτων, αλλά πληρώνει 6.500 ευρώ το χρόνο για συντήρηση κάθε ασθενοφόρου:
“Ούτε Lamborgini και Bentley να είχαμε», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός.
 
Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, πληρώνουμε πέντε φορές ακριβότερα τη σίτιση, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά νοσοκομεία, χωρίς να είναι υψηλής ποιότητας.
 
Οι δαπάνες για γυαλιά αυξήθηκαν από 40 στα 47 εκατομμύρια, ενώ τα σωληνάκια κολοστομίας εκτοξεύθηκαν και φαίνεται ότι στην Ελλάδα έχουμε 120.000 ασθενείς, τους περισσότερους στην Ευρώπη.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προανήγγειλε τρεις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διαφθοράς:
 
  • Την πλήρη καταγραφή και κωδικοποίηση των υλικών και αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται από τα νοσοκομεία.
  • Την αναλυτική περιγραφή τεχνικών και ποιοτικών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία υλικού.
  • Η διαμόρφωση ενός εύρους τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντος, το οποίο θα αποκλίνει κατά 10% των τιμών άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σταθεροποίηση

 

Ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι αυξήθηκε το όριο δαπανών κατά 150 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να εφοδιάζεται το σύστημα επαρκώς με φάρμακα και αντιδραστήρια.
Εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα δεν θα παρουσιάσει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς γίνονται και κινήσεις προκειμένου να πληρώσει και ο ΕΟΠΥΥ.
 
Δ.Κ.

πηγή: ιατρονετ