Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Φοιτητές Φαρμακευτικής διδάσκουν σε σχολεία στα πλαίσια Εθνικής Καμπάνιας για την κατάχρηση ουσιών


Φοιτητές Φαρμακευτικής του West Virginia University κάνουν περιοδεία στην πολιτεία τους αλλά και στην πολιτεία της Pennsylvania για να διδάξουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για την κατάχρηση συνταγογραφούμενων ναρκωτικών φαρμάκων και την παράνομη χρήση τους.

Τα μαθήματα αυτά των φοιτητών, τα οποία είναι τμήμα της εισαγωγικής πρακτικής άσκησής τους στη φαρμακευτική (introductory pharmacy practice experiences-IPPEs), σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στους τρέχοντες προβληματισμούς των Πολιτειών αυτών, αλλά και της καμπάνιας "Healthy People 2020" του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Φαρμακευτική Σχολή.

Η πρόληψη της κατάχρησης φαρμάκων και οι επιλογές για μια υγιεινή ζωή ήταν τα εμφατικά σημεία των μαθημάτων στα σχολεία μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης.

 

 


Οι φοιτητές της φαρμακευτικής επίσης ενημέρωσαν τους νεαρούς μαθητές ότι ο εθισμός είναι ασθένεια, σημείωσε σε δελτίο τύπου της η Σχολή Φαρμακευτικής.

"Όταν οι μαθητές αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που περιλαμβάνει κατάχρηση ναρκωτικών φαρμάκων ή αλκοόλ, τότε είναι έτοιμοι να πάρουν μια απόφαση μέσα από σωστή ενημέρωση και το ελπιδοφόρο είναι ότι αυτή θα είναι να μη συμμετάσχουν οι ίδιοι σ' αυτή", δήλωσε η Catalina Saenz φοιτήτρια φαρμακευτικής στην εφημερίδα The Daily Athenaeum.



Η ηρωΐνη, η μαριχουάνα, το αλκοόλ, διάφορα εισπνεόμενα, η κοκαΐνη και οι αμφεταμίνες καλύφθηκαν σαν ύλη στις παρουσιάσεις των φοιτητών φαρμακευτικής.

Για το κοινό της μέσης εκπαίδευσης, οι δευτεροετείς φοιτητές φαρμακευτικής παρείχαν μία πιο διαδραστική παρουσίαση που επικεντρώθηκε στη διατήρηση ενός υγειούς σώματος και πνεύματος και στην πρόληψη της κατάχρησης ουσιών.
Οι μαθητές έπαιξαν ένα παιχνίδι κατά το οποίο έπρεπε να μαντέψουν ανάμεσα σε δύο φωτογραφίες ποιά απεικόνιζε ένα γλύκισμα και ποιά ένα χάπι.

"Πιστεύουμε ότι αυτή η παρουσίαση είναι μοναδική όσον αφορά στη μεταδοτικότητα από μαθητές σε μαθητές, η οποία ευτυχώς βοηθά τους μαθητές να σχετιστούν μαζί μας πολύ πιο εύκολα", είπε η Saenz στο The Daily Athenaeum.

Προσφάτως, ο Πρόεδρος Barack Obama έκανε μια στάση στη Δυτική Βιρτζίνια για να ανακοινώσει συντονισμένες προσπάθειες μείωσης της κατάχρησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό, τοπικό επίπεδο αλλά και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Οι Φαρμακοποιοί καθορίσθηκαν να είναι σηεμία-κλειδιά στην εφαρμογή αυτών των προσπαθειών.

Η Δυτική Βιρτζίνια έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από κατάχρηση ναρκωτικών σε όλη τη χώρα.


* μετάφραση από Farmakopoioi

πηγή: pharmacytimes 



Δείτε την καμπάνια