Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΗΠΑ: Απενεργοποιούν ιστοσελίδες που πωλούν παράνομα φάρμακα

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με διεθνείς Αρχές ζήτησε την αναστολή λειτουργίας 4.402 ιστοσελίδων οι οποίες πωλούν παρανόμως επικίνδυνα, ψευδεπίγραφα ή μη εγκεκριμένα φάρμακα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί τμήμα μίας παγκόσμιας προσπάθειας που πραγματοποιείται με επικεφαλής την Ιντερπόλ, τον μεγαλύτερο αστυνομικό οργανισμό του κόσμου, για να εντοπιστούν οι παραγωγοί και οι διακινητές των παράνομων φαρμάκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της FDA, η όλη επιχείρηση άρχισε στις 31 Μαϊου και ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου.





Η FDA σε συνεργασία με την Υπηρεσία Προστασίας Τελωνείων & Συνόρων (CBP) των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις ταχυδρομικών υπηρεσιών και στη συνέχεια απέστειλαν επίσημες διαμαρτυρίες στους παρόχους των παράνομων προϊόντων ζητώντας επισήμως την αναστολή λειτουργίας των 4.402 ιστοσελίδων.

Η FDA αναφέρει επίσης ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες προχώρησαν σε ελέγχους και κατασχέσεις παρανόμων φαρμακευτικών προϊόντων που είχαν παραληφθεί μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σικάγο και στη Νέα Υόρκη.

Συνολικά κατασχέθηκαν 797 δέματα με φάρμακα προερχόμενα από το εξωτερικό, τα οποία θα ελεγχθούν και αν διαπιστωθεί ότι παραβαίνουν την κείμενη νομοθεσία θα καταστραφούν.

Οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ότι περιέχουν μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα για την κατάθλιψη, τη ναρκοληψία, την χοληστερόλη, το γλαύκωμα, το άσθμα και άλλα νοσήματα.

tanea.gr