Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Μπάχαλο χθες πρώτη μέρα της νέας έκδοσης του eΔΑΠΥ-Αναβάθμιση μόνο στα χαρτιά

Πίκρα, θυμό, απογοήτευση και την απαραίτητη δόση γέλιου μας.. κέρασε χθες η νέα έκδοση του περιβόητου πια συστήματος του ΕΟΠΥΥ για την εκτέλεση γνωματεύσεων αναλωσίμων eΔΑΠΥ, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του. 

Μόλις την Παρασκευή είχαν ανακοινώσει την 2η κατά σειρά αναβάθμιση του συστήματος από τη δημιουργία του, με την πολυπόθητη διασύνδεση μιας γνωμάτευσης με την εκτέλεσή της. Μια αναβάθμιση σε πραγματικό ηλεκτρονικό σύστημα εκτέλεσης γνωματεύσεων, που όλοι περιμέναμε από την πρώτη στιγμή που αντικρύσαμε αυτό το «πράγμα» πέρισυ τέτοια εποχή, γιατί τέτοιο δεν ήταν ποτέ το σύστημα του ΕΟΠΥΥ, η οποία όμως χθες μας απογοήτευσε οικτρά.

Τεράστιες δυσλειτουργίες στην εκτέλεση γνωματεύσεων (δείτε φωτό παρακάτω) με πολλούς συναδέλφους να μην μπορούν να εκτελέσουν καν τις γνωματεύσεις τους. Συνάδελφοι μας κατήγγειλαν ότι χθες προσήλθαν ασφαλισμένοι με γνωματεύσεις που ήταν στην τελευταία μέρα νόμιμης εκτέλεσής τους αλλά στάθηκε αδύνατον να τους εξυπηρετήσουν, μιας και μεταξύ ΕΟΠΥΥ-ΠΦΣ δεν έχει συμφωνηθεί περιθώριο χειρόγραφης εκτέλεσης γνωμάτευσης «λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος», όπως συμβαίνει με την αντίστοιχη εφαρμογή των φαρμάκων, καθόλη τη διάρκεια αυτής της ιστορίας που μας ταλαιπωρεί αφάνταστα από τις 2-1-2017 όταν και ξεκίνησε!Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε αυτό που συνηθίζουμε πάντα για να βοηθήσουμε την κατάσταση: μέσα από το δυναμικό γκρουπ μας στο Facebook μαζεύουμε από συναδέλφους σε κάθε γωνιά της χώρας παρατηρήσεις για δυσλειτουργίες του συστήματος  και ενημερώνουμε τους αρμόδιους του ΠΦΣ για να πιέζουν τους υπεύθυνους του ΕΟΠΥΥ προς επίλυση.

Με την ελπίδα σήμερα Τρίτη να διορθωθούν τα πράγματα «διασκεδάστε» κι εσείς με μερικά από τα μαγικά του συστήματος: