Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΕΟΠΥΥ για αναλωσιμα: Aπό 1/6 δεν θα αποζημιώνονται τα διαφορετικά barcode!

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει τελευταία με τα διαφορετικά barcode που υπάρχουν στις συσκευασίες ορισμένων αναλωσίμων με αυτά που είναι καταχωρημένα στην βάση δεδομένων του e-ΔΑΠΥ.

Mετά από παρεμβάσεις επί παρεμβάσεων, τελικώς αποζημιώθηκαν τα διαφορετικά barcode με αρκετή καθυστέρηση βέβαια. Θυμίζουμε ότι το θέμα ήταν γνωστό από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του νέου ε-ΔΑΠΥ στις 23/10/2017. Για την λάθος βάση δεδομένων του ε-ΔΑΠΥ δεν μπορεί φυσικά να φέρει ευθύνη ο φαρμακοποιός, ο οποίος όμως είναι αυτός που την πληρώνει στο τέλος.... Ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι από 1/6/2018 δεν θα αποζημιώνονται υλικά που φέρουν διαφορετικό barcode στη συσκευασια από το δηλωμένο στο ε-ΔΑΠΥ.

Προφανώς και θα πρέπει να συνεννοηθεί ο ΕΟΠΥΥ με τις εταιρείες και να μη μπαίνει στη μέση ο φαρμακοποιός, ο οποίος δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το θέμα.....

Διαβάστε την ανακοίνωση:


Επειδή έχει διαπιστωθεί σε αρκετές περιπτώσεις υποβολών ,ότι τα επικολλημένα στην γνωμάτευση κουπόνια δεν φέρουν τον κωδικό ΕΑΝ που έχει δηλωθεί στον Οργανισμό ή ακόμα και την περιγραφή του είδους και την ποσότητα του προϊόντος , σας ενημερώνουμε ότι από 01.06.2018 τα κουπόνια θα πρέπει να αναγράφουν τον κωδικό ΕΑΝ, τον κωδικό ΕΟΠΥΥ – ΕΚΑΠΤΥ και την εμπορική ονομασία του προϊόντος.

Εάν στις υποβολές μηνός Ιουνίου 2018 (εκτελέσεις από 01.06 έως 30.06.2018) διαπιστωθεί μή ταύτιση των ανωτέρω κωδικών στο παραστατικό εκτέλεσης και των αντίστοιχων του αυτοκόλλητου κουπονιού ή διαφορετική εμπορική ονομασία, η αντίστοιχη δαπάνη δεν θα γίνεται δεκτή και δεν θα αποζημιώνεται.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΓΓΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δείτε το έγγραφο εδώ