Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Η Roche κλείνει το εργοστάσιό της στο Ρίο ντε Ζανέιρο

Στην απόφαση ο εργοστάσιό της στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας θα προχωρήσει η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, αναστέλλοντας σταδιακά την παραγωγή της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, πριν τελικά εκποιήσει το ακίνητο, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία χθες Τρίτη.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στη συνοικία Τζακαρεπαγκουά, παράγει σκευάσματα που προορίζονται για τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη και απασχολεί το τρέχον διάστημα 440 υπαλλήλους της Roche και περίπου 200 συμβασιούχους, σύμφωνα με την εταιρεία.



Όπως αναφέρει το Reuters, λόγω της προβλεπόμενης μείωσης του όγκου της παραγωγής της σε αυτή την εγκατάσταση, η Roche «έλαβε τη δύσκολη απόφαση» να διακόψει τη δραστηριότητα της στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Επιπλέον, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα «υποστηρίξει όσο καλύτερα μπορεί» τους εργαζομένους της στο εργοστάσιο που θα κλείσει και ότι η λειτουργία των άλλων δύο βιομηχανικών μονάδων της στις Πολιτείες Σαν Πάουλου και Γκοϊάς θα συνεχιστούν κανονικά.

«Οι εργαζόμενοι στην περιοχή θα λάβουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για τα επόμενα χρόνια, ενώ η Roche δεσμεύεται να παρέχει αξιόπιστα προϊόντα υψηλής ποιότητας στους ασθενείς», επισήμανε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

liberal.gr