Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο
Σε μία αδρή αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε ό,τι αφορά την παρουσία των φαρμακοποιών – υποψηφίων βουλευτών θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπήρξε μία θετική παρουσία καθώς από τους 17 υποψηφίους που κατέβηκαν με τα μεγαλύτερα κόμματα οι περισσότεροι έδωσαν μάχη με αξιώσεις.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς συνεχάρη μέσω του DailyPharmaNews τους υποψηφίους βουλευτές – φαρμακοποιούς που μπήκαν στη Βουλή.
«Θα ήθελα να συγχαρώ τους συναδέλφους που εκλέχτηκαν βουλευτές με όποιο κόμμα κατέβηκε ο καθένας υποψήφιος, να τους ευχηθώ καλό κοινοβουλευτικό έργο και να τους πω ότι δεν θα πρέπει να βγάζουν από το μυαλό τους ότι είναι φαρμακοποιοί».
Τα τελικά αποτελέσματα
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.....
.... δύο ήταν εκείνοι οι υποψήφιοι που κατάφεραν να περάσουν το κατώφλι της Βουλής, και οι δύο υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου στο Κιλκίς και ο Χουσεϊν Ζεϊμπεκ στην Ξάνθη.
Δύο έφτασαν στο κατώφλι, ο Αθανάσιος Παπαθανάσης που κατέβηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Αιτωλοακαρνανία καθώς είναι επιλαχών πλησιάζοντας αρκετά σε ψήφους τους συνυποψηφίους του στο κόμμα που τελικά εκλέχτηκαν όπως και ο Γεώργιος Πάλλης ο οποίος είναι επιλαχών βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο.
Ο Μπάμπης Καραθάνος, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Δυτικό Τομέα Β’ Αθηνών, όπως και ο Σπυρίδων Κουλκουδίνας υποψήφιος με το ίδιο κόμμα στο νομό Πιερίας είχαν μία πολύ καλή παρουσία ενώ κοντά στην πηγή βρέθηκε και ένας ακόμη υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, ο Ευστράτιος Γιαννούλης στο νομό Άρτας.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα για τους υποψήφιους βουλευτές – φαρμακοποιούς που κατέβηκαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι τα εξής:
ΣΥΡΙΖΑ
Γεώργιος Πάλλης, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Λέσβου
Δεν εξελέγη. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εξέλεξαν από έναν βουλευτή. Ο ίδιος με 3.282 ψήφους βγήκε δεύτερος πίσω από τον Ιωάννη Μπουρνούς
Χρήστος Σιμορέλης, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Τρικάλων
Δεν εξελέγη. Η ΝΔ εξέλεξε 3 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ έναν. Βγήκε τρίτος στο κόμμα του πίσω από τους Αθανάσιο Παπαδόπουλο και Παναγιώτα Δριτσέλη
Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου, υποψήφια βουλευτής στο νομό Κιλκίς
Εξελέγη. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ εξέλεξαν από έναν βουλευτή. Η κ. Αγαθοπούλου με 4.179 ψήφους ήταν μπροστά από τη Σοφία Ψάρρα και τον Γιώργο Περπερίδη που έλαβαν αντίστοιχα 2.243 και 1692 ψήφους.
Χουσεϊν Ζεϊμπεκ, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ξάνθης
Εξελέγη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε 2 βουλευτές, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ από έναν. Ο Χουσεϊν Ζεϊμπεκ ήρθε πρώτο στον ΣΥΡΙΖΑ με 9.622 ψήφους, μπροστά από τους Ευστάθιο Γιαννακίδη και Γρηγόριο Στογιαννίδη που έλαβαν 6.271 και 2.903 ψήφους αντίστοιχα.
Από τη Νέα Δημοκρατία εξελέγη ο Σπυρίδων Τσιλιγγίρης με 6.429 ψήφους.
Νέα Δημοκρατία
Ευστράτιος Γιαννούλης, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Άρτας
Δεν εξελέγη. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ εξέλεξαν από έναν βουλευτή. Με 3.215 ψήφους βγήκε δεύτερος στο κόμμα του πίσω από τον Γεώργιο Στυλιο που έλαβε 8.366 ψήφους.
Χαράλαμπος Καραθάνος, υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Β’ Αθηνών
Δεν εξελέγη. Με 9.281 ψήφους σε μία δύσκολη εκλογική Περιφέρεια βγήκε 5ος σε σταυρούς ανάμεσα στους 14 συνυποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας (6ος υπολογίζοντας και τον πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που κατέβαινε στην ίδια περιφέρεια). Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τέσσερις βουλευτές, η ΝΔ τρεις, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25 και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από έναν βουλευτή.
Σπυρίδων Κουλκουδίνας, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Πιερίας
Δεν εξελέγη. Με 9.054 ψήφους βγήκε 5ος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας η οποία εξέλεξε 3 βουλευτές. Ο πρώτος σε ψήφους Ξενοφών Μπαραλιάκος έλαβε 11.887 ψήφους ενώ η Ελισάβετ Σκουφά που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 5.895 ψήφους.
Αθανάσιος Παπαθανάσης, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας
Δεν εξελέγη. Με 9.644 ψήφους κατετάγη 4ος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που έβγαλε τρεις βουλευτές, μεταξύ των 9 υποψηφίων που κατέβασε το κόμμα. Δύο βουλευτές έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και από έναν βουλευτή το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.
Γεώργιος Καλαντζής, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Καβάλας
Δεν εξελέγη. Με 7.325 ψήφους κατετάγη 4ος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που έβγαλε τρεις από τους τέσσερις βουλευτές του νομού. Έναν βουλευτή έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΙΝΑΛ
Κατερίνα Βουρεξάκη, υποψήφια βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Πειραιώς.
Δεν εξελέγη. Είχε όμως μία αξιοπρεπή παρουσία ως υποψήφια για πρώτη φορά σε μία δύσκολη περιφέρεια και βρέθηκε κοντά με τους συνυποψηφίους της σε ψήφους αν και μπήκε στο ψηφοδέλτιο την τελευταία στιγμή.
Παναγιώτης Ζαρογουλίδης, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Πέλλας
Δεν εξελέγη. Με 1.093 ψήφους κατετάγη 5ος στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ που δεν έβγαλε βουλευτή στο νομό. Τρεις βουλευτές έβγαλε η Νέα Δημοκρατία και έναν βουλευτή έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αθανάσιος Τορουνίδης, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας
Δεν εξελέγη. Αναδείχθηκε ωστόσο 3ος στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ μεταξύ 9 υποψηφίων που κατέβασε το κόμμα του.
ΚΚΕ
Παναγιώτα Ταβουλάρη, υποψήφια βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών
Δεν εξελέγη. Με 1819 ψήφους ήταν 4η μεταξύ των 18 υποψηφίων του ΚΚΕ στην Περιφέρεια αυτή, όπου έβγαλε 7 βουλευτές η Νέα Δημοκρατία, 4 ο ΣΥΡΙΖΑ και από έναν το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜΕΡΑ 25.
Χαράλαμπος Φωτιάδης, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ξάνθης
Δεν εξελέγη. Ήταν δεύτερος μεταξύ των πέντε υποψηφίων στο κόμμα του
Ρίτα Ζορμπά – Ζιώβα, υποψήφια βουλευτής στο νομό Άρτας.
Δεν εξελέγη. Αναδείχτηκε τρίτη σε σύνολο πέντε υποψηφίων που κατέβασε το κόμμα της στο νομό.
Ορέστης - Νικόλαος Μπρέστας, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Θεσπρωτίας
Δεν εξελέγη. Με 351 ψήφους ωστόσο αναδείχτηκε πρώτος μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων που κατέβασε το ΚΚΕ στο νομό.
Μαρία Δανασή – Διαμαντάρη, υποψήφια βουλευτής στο νομό Βοιωτίας
Δεν εξελέγη. Έκανε μία αξιοπρεπή παρουσία.